Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

AÖF 1. sınıf Genel işletme bütünleme soru ve cevapları

AÖF 1. sınıf Genel işletme bütünleme soru ve cevapları
0
102

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Açıköğretim Fakültesi Genel İşletme 1 sınıf 2005 yılı bütünleme sınavı soru ve cevapları

1Taşınması şiddet ve fiyatı yüksek ürünler üreten işletmeler hangi kuruluş yeri etkenine ağırlık verirler? ULAŞIM

2Üretim araçlarını sağlayıp üretime yönelten ve riskleri üstlenen kişiye ne isim verilir? GİRİŞİMCİ

3Yatırım kararı sürecinde belli projenin uygulanmasının peşinde gelen evre hangisidir? ÜRETİME GEÇİŞ

4Aşağıdakilerden hangisi işletmenin dış çevresinde yer almaz? SERMAYE SAHİPLERİ

5Aşağıdakilerden hangisi işletmeleri bölümlendirmede kullanılan kıstas değildir?ÇALIŞANLARIN SAYISI

6Zaman kesiti içinde işletme faaliyetleri sonucunda elde edilen toplam karın kullanılan kapitale oranı nedir? RANTABİLİTE

7Amaç olarak maliyet düşürmeyi amaç alan çoğalma biçimi nedir? KONSERN

8Reklam mesajları, ürün güvenliğine ilişkin bilgiler, çevre kirliliği hangi( ILETIŞIM

9Yöneticilerde bulunması gereken insanları içten bir istekle çalışmaya ikna edebilme işbirliği sağlama yeteneği nedir?BEŞERİ İLİŞKİLER

10 Aşağıdakilerden hangisi Yatay birleşmenin yaratabileceği sorun değildir?

11Bireyin potansiyel yeteneklerinin farkına varması yaratıcı yapabilmek kendini geliştirme tabi tutması?

12İşletme stratejisinin kısımlara ayrılarak uygulanmasını zorunlu kılan plan türü nedir? STRATEJI PLAN

13Başkaları aracılıyla meslek görmek ve amaçlara varmak olarak açıklama edilen kavram nedir? YÖNETICI

14 Pazarlama gelişim sürecinde ne üretirsem onu satarım yerine satabileceğim malı üretirim görüşü hangi anlama dönemini gösterir?
SATIŞ ANLAYIŞI DÖNEMİ

15Bir eylemin biçimde gerçekleştirilmesini karşılayan değişken nedir?ETIK

16 İşe yerinde nitelikteki adayların işletmeye başvurmasını sağlama çabalarına ne
denir?PERSONEL BULGU

17 Hangisi kolayda malların pazarlanma özellikleri değildir? REKLAMIN ÜRETICI TARAFINDAN YAPILMASI

18 Hangisi Pazarlamanın özelliklerinden değildir?

19 Üretilen bir mal ya da hizmetin iktisadi bir değerinde olabilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerekir? İHTİYACA CVP VERMESİ GEREKİR

20Hangisi Tüketim malları sınıflandırmasında yer almaz?

21Hangisi Pazarlamada arabulucu birey yada işletmeler aralarında yer almaz? BAKIM ONARIM

22 İşgücü giderlerinden tasarruf sağlamak, çalışanların işi yavaşlama grev yapmalarından hasarsız kurtulmak isteyen işletmeler için getirilen öneri nedir?

23 Hangisi Yayma kanalların seçimi ile ilgili kurallarda dikkate alması gereken faktörler değildir?

24Hangisi Mahsul ve imal sistemlerinin tasarımını etkileyen unsurlardan değildir?

25 Hangisi Hizmet işletmeleri ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?

26 Hangisi Veri operasyon süreci içinde yer almaz?

27 Üretimi ifade eden formül nedir?

28Hangisi Bilgi işlem yöntemlerinden değildir?

29 Ortakların işletmelerin varlıkları üzerindeki adalet sahiplerine ne ad verilir?ÖZKAYNAKLAR

30 Hangisi işletmelerin maddi olmayan varlıkları aralarında yer alır?MARKA

31Ülke içinde ve dışarıya yatırımlar işletme amaçlarına ve sahiplerinin çıkarlarına uygun biçimde yönetilen ticaret ve sanayi kuruşlara ne denir?ÇOK ULUSLU İŞLETME

32 Bir işletmenin Parasal Tabloları sadece bir faaliyet dönemi için tahlil edilmiş ise kullanılan tahlil yöntemine ne denir?

33 Para piyasasının en temel yardımcı kuruluşu hangisidir? TİCARET BANKASI

34 Hangisi Ödünç verilebilir fonları arz ve talebine ast oluşur? GERÇEK FAİZ

35 İşletmelerde gerçekleşen faaliyetlerin para cinsinden izlenmesi ile ilgililere iletilmesi çabasına ne denir? MUHASEBE

36Bir işletmenin imtiyaz etkinlik satmak yayma haklarının ad ve marka kullanımıyla birlikte diğer bir işletmeye verilmesine ne denir? *