AÖL Kayıt Nasıl Yapılır 20192019 aöl tescil aöl kayıt nasıl yapılır 2019 2019 aöl tescil tarihleri Sevgili melekler, herhangi bir sebeple liseyi bitirememiş olabilirsiniz Ancak hiçbirşey için geç değil Eğer liseyi son vermek istiyorsanız Açık Öğretim Liseleri doğru öğreniminizi dışardan okuyarak tamamlayabilir ya da üniversite yolu açık olmak üzere devam ettirebilirsiniz Nasıl mı? İşte 20192019 AÖL tescil bilgileri 1549038738 1549038738 aolkayitnasilyapilir201920195c54749712f5aaolkayitnasilyapilir201920195c54749712f5a aolkayitnasilyapilir201920195c54749712f5a Açık Öğretim Lisesine Nasıl Kayıt Yapılır? Yeni Tescil tarihleri, Açık Öğretim Lisesi devlete ait web sitesinde yayınlanan iş takviminde belirli tarihler aralarında başvuru şartlarını içeren vatandaşlarımız, Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt yaptırabilirler Açık Öğretim Lisesi Yeni Tescil işlemleri bütün Irk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır Yeni tescil için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Tescil tarihleri aralarında bölgelerinde yer alan en yakın iletişim bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler Yeni Kayıt Başvurusu İçin Zorunlu Evrakları 1) İlköğretim Okulu ya da Ortaokul Mezunu Öğrenciler; TC Kimlik No Beyanı, Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5×6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli resim, İlköğretim okulu ya da ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlar Diploma Kayıp Örneğinin aslı ile) ya da eşitlik belgesinin aslı, Tescil ücretinin yatırıldığını bildiren banka dekontunun aslı, Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (Bu doküman tescil sırasında irtibat büroları göre hazırlanır ve öğrenci göre imzalanır) 2) Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılanlar; TC Kimlik No Beyanı, Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5×6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli resim, Alan seçmeli sınıf sistemi, sınıf sistemi ve kredili sistemden ayrılan öğrenciler, tasdikname ve Galibiyet Şart Belgesinin aslı, (Ilave 2 belgesi) Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, Tescil işlemi tamamlandıktan sonradan bilgisayardan alınacak yeni tescil öğrenci raporu (Bu belge tescil esnasında irtibat büroları tarafından hazırlanır ve öğrenci tarafından imzalanır) 3) Yurt Açık Havada Tahsilli Olanlar; TC Kimlik No Beyanı, Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5×6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli resim, Eğitim Ataşeliklerinden ya da İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınan kredisi ve toplam dönemi yazılı eşitlik belgesinin aslı, Tescil ücretinin yatırıldığını belirten banka dekontunun aslı, Tescil işlemi tamamlandıktan daha sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (Bu belge kayıt sırasında iletişim büroları tarafından hazırlanır ve öğrenci tarafından imzalanır) 4) Açık Öğretim Lisesinde Açıklanmış Fakat; Öğrencilik durumu Silik Olanların Başvurularıaolkayitnasilyapilir201920195c54749717d33altilik Kaydı yaptıracak öğrenciler; (Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırdıktan daha sonra en düşük 2 dönem defalarca kayıt yenilemeyen öğrenciler); Kayıt ücretinin yatırıldığını belirten belgenin aslı 5) Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname Alarak Ayrılanlar (Belgelere Dayanan form c işlemi); TC Kimlik No Beyanı, Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5×6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf, Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdiknamenin aslı, Kayıt ücretinin yatırıldığı belirten banka dekontunun aslı, Kayıt işlemi tamamlandıktan daha sonra bilgisayardan alınacak yeni tescil öğrenci raporu (Bu doküman kayıt sırasında iletişim büroları tarafından hazırlanır ve öğrenci göre imzalanır) 6) Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname almış öğrenci: TC Kimlik No Beyanı, Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5×6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf, Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, Mesleki Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdikname belgesinin aslı, Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, Tescil işlemi tamamlandıktan sonradan bilgisayardan alınacak yeni tescil öğrenci raporu (Bu belge kayıt esnasında irtibat büroları kadar hazırlanır ve öğrenci göre imzalanır)