Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Apartman Yonetimi Karar Ornekleri

Apartman Yonetimi Karar Ornekleri
0
96

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Apartman Yonetimi Karar Orneği,
Apartman Yonetimi Karar Defteri Orneği,
Apartman Yonetim Karar Ornekleri

APARTMAN Yonetim Planı Karar Ornekleri Apartman Yonetimi Karar Ornekleri

ORNEK APARTMAN ( BİNA ) YONETİM PLANI
1 Bolum
GENEL HUKUMLER
Ana gayrimenkul ’un Yonetimi
Madde 1 Kat mulkiyetine cevrilmiş bulunan , ……… ili, ………… ilcesi,…………mahallesi, ……………sokakta(caddesinde ), ………ada, ……………parsel sayılı ve …………… kapı nolu………… apartmanı; Kanunun emredici hukumleri saklı kalmak şartıyla, Kat Malikleri Kurulunca oy birliği ile kabul edilen bu Yonetim Planına gore yonetilir

Anagayrimenkulun Bolumleri
Madde 2 Anagayrimenkul …………bodrum, …………zemin, ………normal ve ………teras kattan ibarettir

a) Bodrum Kat: Bu katın caddeye bakan cephesinde ……… adet
b) Zemin Kat : Bu katın caddeye bakan cephesinde ………adet dukkan ve arka cephesinde de ……adet konut vardır

Dukkanların arkasında bulunan depolardan , projesinde (A) harfi ile gosterilen depo ……nolu

dukkanın, (B) harfi ile gosterilen depo ise ……… nolu dukkanının eklentisidir

c) Birinci Kat : Bu katta ,……adet konut vardır

d) Diğer Katlar: Diğer katların her birinde …………… adet konut vardır

e) Teras : Bu katta , ………konut ile ana gayrimenkulun ortak yerlerinden olan teras vardır

Yasaklar

Madde 3 Zemin kattaki dukkanlar; oyun salonu , ickili lokanta, birahane, bar ve benzeri yer olarak

kullanılamaz Bu maksatlarla kullanılmak uzere kiraya da verilemez

a) Dukkanlarda patlayıcı maddeler satılamaz; akaryakıt veya tupgaz bayii olarakda kullanılamaz

b) Bu dukkanlarda yanıcı ve parlayıcı maddelerde depolanamaz

c) Bu dukkanlarda gurultu cıkaran, sarsıntı yapan, pis kokular salan işlerde yapılamaz

Dairelerin Kullanım Şekli:

Madde 4 Anagayrimenkulun butun dairelere konut(mesken) olarak bizzat oturmak veya kiraya verilmek
suretiyle kullanılacaktır Kat malikleri , anagayrimenkulun tum maliklerinin yazılı izni olmadıkca ,
daireleri konuttan başka bir maksatla kullanamayacakları gibi, kiraya da veremezler

Ortak Yerler:

Madde 5 Bağımsız bolumlere bağlanan eklentiler dışında kalan ve Kat Mulkiyeti Kanunu nun 4 ’uncu maddesinde sayılan yerler ile; ortaklaşa kullanma, koruma veya yararlanma icin gerekli olan diğer şeyler, kat maliklerinin ortak yerleri sayılır

Yonetim Planının Bağlayıcılığı:

Madde 6 Bu Yonetim Planı ve bunda yapılacak değişiklikler butun kat maliklerini, onların mirascılarını ve bağımsız bolumu, adı gecenlerden satış veya herhangi bir yolla edinecek olanlar ile yonetici ve denetcileri bağlar
Yonetim planının değiştirilmesi icin tum kat maliklerinin beşte dordunun oyu şarttır

Anlaşmazlıkların Cozumu:

Madde 7 Bu Yonetim Planı ’nda hukum bulunmayan hallerde; anagayrimenkulun yonetiminden doğabilecek anlaşmazlıkların cozumlenmesi icin, Kat Mulkiyeti Kanunu ’nun hukumleri uygulanır

Kat Mulkiyeti Kanunu ’nda anlaşmazlık konusuyla ilgili hukum yoksa hakkaniyet kuralları ve Kat Malikleri Kurulu ’nun emsal kararları uygulanır

2 Bolum

YONETİM ORGANLARI

AKat Malikleri Kurulu

Meydana Gelişi:

Madde 8 Kat Malikleri Kurulu, arsa payı ne olursa olsun , anagayrimenkuldeki tum bağımsız bolum maliklerinden meydana gelir

Yonetim:

Madde 9 Anagayrimenkul, Kat Malikleri Kurulu tarafından yonetilir Yonetim tarzı, kanunlardaki emredici hukumler saklı kalmak şartıyla, bu kurul tarafından kararlaştırılır

Anlaşmazlıkların Cozumu:

Madde 10 Anagayrimenkulun kullanılmasından veya yonetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yonetici ve denetciler arasında yahut denetciler ile yoneticiler arasında cıkabilecek tum anlaşmazlıklar, Kat Malikleri Kurulu ’nca cozumlenip, karara bağlanır

Kararın Bağlayıcılığı:

Madde 11 Butun bağımsız bolum malikleri ile onların mirascıları ve bağımsız bolumu sonradan satış veya herhangi bir yolla bunlardan iktisap edenler yahut bağımsız bolumlerde kiracı veya başka bir sıfatla oturanlar yahut yararlananlar ile yonetici ve denetciler Kat Malikleri Kurulu ’nun kararlarına uymakla yukumludurler

Toplantı Zamanı:

Madde 12 Kat Malikleri Kurulu, her takvim yılının ……… ve Ocak aylarının ilk onbeş gunu icinde toplanır

Cağrı Usulu:

Madde 13 Toplantının gunu, saati, yeri ve gundemi, yonetici tarafından belirlenerek, toplantı gununden en az bir hafta once tum bağımsız bolum maliklerine taahhutlu bir mektupla veya imza karşılığında verilecek bir yazıyla bildirilir

İlk cağrı yapılırken; birinci toplantıda yeter sayı sağlanamazsa , ikinci toplantının hangi gun ve saatte ve nerede yapılacağıda ayrıca belirtilir

Olağanustu Toplantı:

Madde 14 Onemli bir sebebin cıkması halinde; yoneticinin veya denetcinin yahut kat maliklerinin ucte birinin istemi uzerine, Kat Malikleri Kurulu olağanustu toplantıya cağrılabilir Bu durumda da; toplantının sebebini belirten bir taahhutlu mektup gonderilmesi veya cağrının imza karşılığı verilecek bir yazıyla yapılması şarttır

Toplantı ve Karar Yetersayısı:

Madde 15 Kat Malikleri Kurulu, bağımsız bolum maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarıdan fazlasıyla toplanır ve oy cokluğu ile karar verir

a) İlk toplantı yetersayısı sağlanamadığı icin yapılamazsa, ikinci toplantı en gec bir hafta icinde yapılırve yetersayı aranmaksızın , toplantıya katılanların oycokluğu ile karar verilir

b) Ancak, Kat Mulkiyeti Kanunu ’;nda ozel durumlara ilişkin olarak konulmuş olan emredici nitelikteki yeter sayıyla ilgili hukumler (KMK ’nun 24,28,34,42,44 ve 45 ’;inci maddeleri) saklıdır

Toplantının Şekli:

Madde 16 Toplantıyı yonetmek icin aralarından birini başkan secerler
Toplantıda, gundemde belirtilen konular goruşulurAncak toplantıda bulunan uyelerin ucte birinini goruşulmesini onerdiği konular da gundeme alınır

Oy Hakkı:

Madde 17 Her bağımsız bolum malikinin bir oy hakkı vardır Bir kişi, birden cok bağımsız bolumun maliki ise; sahip olacağı oy sayısı, tum oyların ucte birinden fazla olamaz

Vekaleten Temsil:

Madde 18 Bir bağımsız bolumun birden cok maliki varsa bunları, iclerinden biri Kat Malikleri Kurulu ’;nda temsil edebilir

a) Bunun gibi, bağımsız bolum maliklerinden her biri de,diğer kat maliki veya vekalet verecekleri bir vekil tarafından temsil edilebilir

b) Ancak, bir kişinin asaleten veya vekaleten vereceği oy sayısı, tum oyların ucte birini gecemez

c) Vekaleten temsil yetkisi, yazılı bir belge ile verilirElinde boyle yazılı bir belge olmayan vekil ,vekaleten oy kullanamaz

d) Ehliyetsiz olan bağımsız bolum maliki, velisi veya vasisi tarafından temsil edilir

Oy Kullanma Yasağı:

Madde 19 Kat Malikleri Kurulu toplantısında bir veya birkac kat malikini doğrudan doğruya ilgilendiren bir karar alınacaksa, haklarında karar alınacak olanlar, o toplantıya ve goruşmelere katılabilirler Ancak oy kullanamazlar

Karar Defteri :

Madde 20 Kat Malikleri Kurulu ’;nun kararları; sıra numaralı ve her sayfası Noterlikce muhurlenmiş Karar Defteri ’ne yonetici tarafından yazılır

a) Kararlar ,toplantıya katılan tum kat malikleri tarafından imzalanır
b) Karara aykırı oy veren kat malikleri de, aykırılık sebeplerini kararın altına yazıp imzalarlar

Duyuru:

Madde 21 Kat Malikleri Kurulu ’nca alınan kararlar; toplantıya katılmamış olan maliklere ve gerekiyorsa, bağımsız bolumde kiracı veya başka bir sıfatla oturanlara yahut yararlananlara yonetici tarafından duyurulur

Anlaşmazlıkların Cozumu:

Madde 22 Benzer anlaşmazlıklar, Kat Malikleri Kurulu ’nca o konuda alınmış ve Karar Defteri ’;ne yazılmış kararlara gore cozumlenir

Kat Malikleri Kurulu ’nun aldığı karara rıza gostermeyen kat maliki veya kat malikleri; bu karar aleyhine dava acabilirler

BYONETİCİ
Secimi:
Madde 23 Kat Malikleri Kurulu, her yıl Ocak ayının ilk onbeş gunu icinde yapacağı toplantıda , kendi aralarından veya dışarıdan birini yonetici olarak secer

a) Yonetici, kat maliklerinin hem sayı, hemde arsa payı coğunluğuyla, bir yıl icin secilirEski yoneticinin yeniden secilmesi mumkundur

b) Kat malikleri yonetici seciminde anlaşamazlarsa; kat maliklerinden herhangi biri, anagayrimenkulun bulunduğu yerin Sulh Hukuk Mahkemesi ’;ne başvurabilir Bu durumda yonetici, hakim tarafından ya kat malikleri arasından veya dışarıdan secilir

c) Mahkemece atanan yonetici, Mahkemeden izin alınmadıkca altı aydan once değiştirilemez

Kimliği:

Madde 24 Yoneticinin (veya, Yonetim Kurulu uyelerinin) ad ve soyadı ile iş ve ev adresi, varsa telefon numarası,camlı cerceve icinde bina girişinde gorulebilecek bir yere asılır

Ucreti:

Madde 25 Kat Malikleri arasından atanmış yoneticinin normal Yonetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa hangi oranda katılacağı Kat Malikleri Kurulu ’;nca kararlaştırılır

a) Bu konuda karar alınmamışsa; yonetici gorevde bulunduğu sure icinde, payına duşen normal Yonetim giderlerinin yarısına katılmaz

b) Yonetici dışarıdan secilmişse, alacağı ucret ve şartları, yonetici atanırken kat malikleri tarafından belirlenir ve karara bağlanır

c) Kat Malikleri Kurulu ’nca atanan yoneticiye, bu gorevi sebebiyle bir yer tahsis edilmişse; sozleşmesi herhangi bir sebepten oturu feshedildiği takdirde, yonetici adı gecen yeri en gec onbeş gun icinde boşaltmak zorundadırBu konuda ,Kat Mulkiyeti Kanunu ’nun ilgili hukumleri uygulanır

d) Yoneticinin ucreti; kat malikleri tarafından, arsa payları oranında odenir

Gorevleri:

Madde 26 Yoneticinin (veya, Yonetim Kurulu ’nun) gorevleri şunlardır:

a) Kat Mulkiyeti Kanunu ’;nun 35,36 ve 37 ’;nci maddeleri ile kendisiyle yapılan Sozleşme ’;de, Kanunlarda ve bu Yonetim planında gosterilen gorevleri yerine getirmek

b) Secilmesini takiben onbeş gun icinde İşletme Projesi ’;ni usulune uygun şekilde hazırlayarak kat maliklerinin bilgisine sunmak,

c) Yedi gun icinde itiraz edilmemek veya itiraz edilmişse ,Kat Malikleri Kurulu ’nca karara bağlanarak kesinleşen İşletme Projesi ’;ni uygulamak

d) Kat Malikleri Kurulu ’;nu, gundem hazırlayıp toplantıya cağırmak; alınan kararları usulune gore Karar Defteri ’;ne gecirmek, kararları yerine getirmek, Karar Defteri ’;ni her takvim yılının Ocak ayının ilk haftasında Noter ’;e goturup kapattırmak, yonetimle ilgili tum belgeleri, faturaları, makbuzları en az beş yıl sureyle saklamak

e) Anagayrimenkulun gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı, onarımı ve temizliği ile asansor, kalorifer, soğuk ve sıcak su ile elektrik tesisatının duzenli şekilde işletilmesi ve işlemesi icin gerekli tedbirleri almak

f) Avans ve genel gider paralarını toplamak, borcları zamanında odemek, borc ve yukumlerini yerine getirmeyenler hakkında icra takibi yapmak ve gerektiğinde dava acmak, gerektiğinde Kanuni İpotek hakkını Kat Mulkiyeti Kutuğune tescil ettirmek

g) Anagayrimenkulun tumunu ilgilendiren tebligatları kabul etmek ve gerekiyorsa kat maliklerine suresi icinde duyurmak

h) Kapıcı, kaloriferci ve gereken diğer personeli atamak; personelle sozleşmeler yapmak; bunların İş Kanunu ve Sosyal Sigortalar Kanunu hukumleri uyarınca gerekli işlemlerini suresinde yapmak ve personelin gorevlerini en iyi şekilde yapmalarını sağlamak ve denetlemek

Hesap Verme Yukumluluğu:

Madde 27 Yonetici, Kat Malikleri Kurulu ’nun …………… ve Ocak aylarındaki olağan toplantılarında; o tarihe kadar sağlanan gelirlerle yapılan harcamaların hesabını kat maliklerine vermekle yukumludur
Yonetici, kat maliklerinin yarısının istemi uzerine yapılacak toplantılarda da gelirgider hesaplarını kat maliklerine gostermeye mecburdur

Yonetici Sorumluluğu:

Madde 28 Yonetici, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumludur ve kural olarak bir vekilin haklarına sahiptir

Yoneticinin Denetlemesi:

Madde 29 Kat Malikleri Kurulu, yoneticiyi surekli olarak denetler
Haklı bir sebebin varlığı halinde, yoneticiyi herzaman değiştirebilirler

CDENETCİ:

Secimi:

Madde 30 Kat Malikleri Kurulu; her yıl Ocak ayının ilk onbeş gunu icinde yapacağı toplantıda, kendi aralarından veya dışarıdan birini sayı ve arsa payı coğunluğuyla denetci olarak secer

Ucreti:

Madde 31 Kat malikleri arasından secilecek denetciye (veya, Denetim Kurulu ’;na ) bir ucret odenmez; genel giderlerede diğer malikler gibi aynen katılır

Dışarıdan secilecek denetciye (veya, Denetim Kurulu ’na), Kat Malikleri Kurulu ’;nca belirlenecek bir ucret odenir

Denetim Şekli:

Madde 32 Denetci (veya, Denetim Kurulu), her uc ayda bir yoneticinin hesaplarını ve defterleri denetler Haklı bir sebep olduğunda , bu denetlemeyi her zaman yapabilir

Denetim Raporu:

Madde 33 Denetci (veya, Denetim Kurulu), Kat Malikleri Kurulu ’nun olağan toplantısında okumak uzere,denetim sonucunu ve yonetimle ilgili duşuncelerini kapsayan bir rapor hazırlar
Bu raporu kat malikleri sayısınca coğaltarak toplantıdan en az bir hafta once ,kat maliklerine taahhutlu mektupla veya imzalatacağı bir yazı karşılığında duyurur Ayrıca, toplantıda okur ve gerekli acıklamaları yapar