Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Apartmanda Ortak Giderler Nelerdir

Apartmanda Ortak Giderler Nelerdir
0
93

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Apartmanda Iki Taraflı Giderler

Apartmanda Müşterek Giderler Neler

Ortak gider kat mülkiyetine konu olan asıl taşınmazın varlığı, devamı, onarımı vb gerekliliklerin yerine getirilmesi için gerekli her türlü masraftır Kat Mülkiyeti Kanunu genel gider kavramı etrafında konuyu kavramlaştırmaktadır

Ortak Giderler Kat Malikleri Tarafından Eşit Miktarda Ödenmek Zorundadır

Kat Mülkiyeti Kanununa tarafından; eşit olarak ödenecek ortak giderler ile kat malikinin arsa payı oranında ödenecek giderler açıknet olarak saptanmıştır

Eşdeğer Katılımı Gerektiren Iki Taraflı Giderler

Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderleri için toplanacak vergiavansa kat malikleri eşdeğer olarak bulunma zorundadır(Anılan şahısların ücret fazla mesai sigorta primleri bir tamamiyle değerlendirilmektedir

Arsa Payı Oranında Katılımı Gerektiren Iki Taraflı Giderler: Asıl taşınmaz sigorta edilmiş ise sigorta primleri ile apartmanın iki taraflı yerlerinin bakım, yenileme; kuvvetlendirme giderleri, yönetici aylığı ve karşılıklı tesislerin işletme giderleri konusunda kat malikleri arsa payı oranında müşterek giderlere yeralma zorundadır *

Similar threads

apartman ortak giderleri apartman ortak giderleri nelerdir apartman müşterek giderlerine katılım Apartmanda Ortak Giderler Apartmanın Karşılıklı Giderleri Nelerdir? Ortak gider kat mülkiyetine konu olan asıl taşınmazın varlığı, devamı, onarımı vb gerekliliklerin yerine getirilmesi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Apartmanda Vergi Ödemeyen Kişinin cezası Apartmanda Ücret Ödemeyen Kişiye Dava Açılabilirmi? Geçmiş dönem alacakları için kat mülkiyeti kanununda ki faiz oranıyla icraya verirsiniz Ödenti ödememeyi alışkamlık haline getiren kişiyi ise ödemediği dönemlerin gerçek bilançoları ve ödeme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Apartman yönetimiyle ilgili sorular Soru Beş katlı apartmanın dördüncü katında oturuyorum müşterek kömür kaloriferli bina mutfaktaki peteği 40 santim büyüttüm derhal apartmandakiler ben den 5ytl her ay para istiyor hakları var mı? cevap Kat maliki olarak binanızın tasdikli mimari...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Apartmanda ödenti ödemeyenler hakkında bilgi Apartmanda yaşyan tüm kat malikleri apartman aidatlarını ödemek zorundadırlarBu yükümlülüğünü yerine getirmeyen; bina aidatını ödemeyen kişiye dava açılabilmektedir Bina aidatları, arsa payına bakılmadan bütün kat maliklerinden eşit şekilde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Apartmanda boş daireden vergi alınması doğrumudur? Bu konuyla ilgili bildiğim kadarıyla alınıyor boş daireden de aidat dairenin içerisinde otursanızda oturmasanızda aidatı ödemek durumundasınızKat maliklerinden her biri aralarında diğer türlü anlaşma olmadıkça:Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,749Kullanıcılar
lekesizSon üye
Üst Alt