iltasyazilim
FD Üye
Aperatif Milföy Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*8 adet milföy hamuru
*100 gr tereyağ
*Dövülmüş fındık içi
Şerbeti için;
*1 şu bardağı su
*1 su bardağı şeker
Aperatif Milföy Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbeti ocağın üstüne alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz
*Kaynadıktan sonra ılımaya bırakıyoruz
*4 adet milföyü alıp fırına uygun borcama koyuyoruz
*Üstüne fındık içini koyup üzerini tekrar kapatıyoruz, 4 adet milföyle
*İsteğe göre şekil verilebilir
*100 gr margarini eritiyoruz ve üstüne yayarak döküyoruz ve 180 derecelik fırınımıza atıyoruz üstü kızarana kadar pişiriyoruz
*Piştikten sonra ılımasını bekliyoruz
*Ilık olan şerbetimizi ılıyan baklavımıza döküp buzdolabına kaldırıyoruz
*23 saat dinledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz
*Afiyet olsun
*8 adet milföy hamuru
*100 gr tereyağ
*Dövülmüş fındık içi
Şerbeti için;
*1 şu bardağı su
*1 su bardağı şeker
Aperatif Milföy Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbeti ocağın üstüne alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz
*Kaynadıktan sonra ılımaya bırakıyoruz
*4 adet milföyü alıp fırına uygun borcama koyuyoruz
*Üstüne fındık içini koyup üzerini tekrar kapatıyoruz, 4 adet milföyle
*İsteğe göre şekil verilebilir
*100 gr margarini eritiyoruz ve üstüne yayarak döküyoruz ve 180 derecelik fırınımıza atıyoruz üstü kızarana kadar pişiriyoruz
*Piştikten sonra ılımasını bekliyoruz
*Ilık olan şerbetimizi ılıyan baklavımıza döküp buzdolabına kaldırıyoruz
*23 saat dinledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz
*Afiyet olsun