Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ara Güler'in keşfi Afrodisyas'ta hedef 300 bin ziyaretçi

Ara Güler'in keşfi Afrodisyas'ta hedef 300 bin ziyaretçi
0
116

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68

Antik kentler içerisinde en pahalı olan olarak kabul edilen Afrodisias, bu yıl için 300 bin turisti hedefliyor.

Ünlü fotoğraf sanatkarı Ara Güler'in keşfettiği, UNESCO Yerküre Mirası Listesi'ne giren Afrodisyas, bu yıl 300 bin ziyaretçiyi hedefliyor. Geçtiğimiz yıl 150 bin ziyaretçi ağırlayan ankit kent, % 100 büyüme yakalamayı hedefliyor.

Bölge Kültür ve Turizm Yöneticisi Murat Yılmaz, ankit kentler içerisinde Afrodisyas'ın en kıymetlisi olduğunu belirtti. 

u2KWt_1564469776_2961.gif

"Son 3 yılda önemli bir artış var. Her yıl artarak devam ediyor. Afrodisyas'ın münhasıran UNESCO Yerküre Mirası Listesi'ne dahil olmasıyla turist sayısı süratle artış gösterdi. Bu yıl rekor kırarak yaklaşık 300 bin ziyaretçiyi ağırlayacağımızı düşünüyorum."

Ziyaretçiler de durumdan mutlular. Polonyalı Julianna Lczkowska, yaşadığı hisleri şöyle tabir ediyor:

"Afrodisyas'ın büyüsüne kapıldım." diyen Laczkowska, "Efes ve Bergama’ya da gittik hepsi de çok hoştu ancak burası bambaşka ve büyüleyici. Bu devrana kadar en yeterli bölge benim için burasıydı."