Yüz yüze eğitim bir haftalık orta tatilin akabinde bugün yine başlıyor. 18 milyon öğrenci bugün tekrar ders başı yapacak. 66 sınıfta virüs olayları nedeniyle eğitim uzaktan başlayacak.
18 milyon öğrenci 9 günlük orta tatilin akabinde okullara dönüyor.
Okulların tekrar açılmasıyla ilgili bir açıklama yapan Bakan Özer, 6 Eylül'de tüm sınıf düzeylerinde, haftada beş gün yüz yüze eğitime başlandığını ve 2,5 aylık sürecin akabinde takvimde öngörülen bir haftalık orta tatile girildiğini tabir etti
"850 bin sınıftan yalnızca 66'sı kapalı olacak"
Bir haftalık orta tatil nedeniyle kapalı olan sınıfların da müddetlerini tamamladığını belirten Özer, '22 Kasım 2021 tarihi prestijiyle 850 bin sınıftan yalnızca 66'sı kapalı olacak. Öteki tüm sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek' bilgisini verdi.
Öğretmenlerin aşı oranlarında da daima artış olduğunun altını çizen Özer, en az iki doz aşı olmuş öğretmen oranının yüzde 88'e yükseldiğini aktardı.
Bakan Özer, şöyle devam etti:
'6 Ağustos tarihinde en az iki doz aşı olmuş öğretmen oranı yüzde 60 idi. Bugün prestijiyle bu oranın yüzde 88'e çıkmış olması epeyce kıymetli. Öteki taraftan aşı olmadan hastalığı geçirerek antikor oluşturmuş öğretmen oranı ise yüzde 5'ler civarında. Hasebiyle, en az iki doz aşı olmuş ve aşı olmadan antikora sahip öğretmen oranımız yüzde 93'ler düzeyinde. Eğitim sistemimizdeki öğretmen sayımızın büyüklüğü dikkate alındığında bu oran yaklaşık 1 milyon 116 bin öğretmenimize karşılık gelmekte. Şu anda okullarımızı yüz yüze açık tutmadaki en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının hayli yüksek olması.'