iltasyazilim
FD Üye
Arabaşı (Afyon Usulü) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :
*5 su bardağı su
*1 su* bardağı* un**+1 çay bardağı un (Kıvam sulu kalırsa)
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için :
*8 su bardağı Tavuğun suyu
*Bütün tavuk veya 34 büyük but
*1 adet rendelenmiş soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*4 yemek kaşığı un
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Üzerine limon
Arabaşı (Afyon Usulü) Tarifi Yapılışı Önce Hamuru hazırlayın mümkünse geceden veya sabahtan hazırlayın
Hamurun Yapılışı :
3, 5 su bardağını tencerede kaynatın Ayrı bir kasede unu ve 1, 5 kalan soğuk suyu pürüzsüz şekilde karıştırın ve süzgeçte süzün ve kaynayan suya muhallebi kıvamını alana kadar karıştırın
Geniş tepsiye döküp Soğumaya bırakın Soğuyunca buzdolabına koyun
Çorbanın yapımı :
Büyük tencerede Tavuğu kaynamaya alın Kaynayan Tavukları bir kaseye alıp soğutun İnce parçalar yapıp tencereye dökün aynı anda Soğanı da ekleyip kaynatın bi 5 dakika kadar
Diğer tavada unu yağsız kavurun süzüp yaklaşık 1 çay bardağı kadar soğuk su ile karıştırın çorbaya dökün karıştırarak
Salçayı sıvı yağ ile ayrı bir tavada kavurun Karabiber, Tuz ve pulbiber ekleyip çorbaya ilave edin 1520 dakika pişirin
Hamuru baklava şeklinde kesin ve Çorbanın yanında servis yapın
Hamur soğuk çorba Sıcak olmalı Üzerine limon sıkıp Afiyet ile yiyin??
Not : Bu tarif Afyonkarahisar’a özgün ve olmasa olmaz çorbaların arasında yer alır Aile boyu bereketli bir çorba olduğunda lezzeti bir o kadar şahane ve doyurucudur
*5 su bardağı su
*1 su* bardağı* un**+1 çay bardağı un (Kıvam sulu kalırsa)
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için :
*8 su bardağı Tavuğun suyu
*Bütün tavuk veya 34 büyük but
*1 adet rendelenmiş soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*4 yemek kaşığı un
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Üzerine limon
Arabaşı (Afyon Usulü) Tarifi Yapılışı Önce Hamuru hazırlayın mümkünse geceden veya sabahtan hazırlayın
Hamurun Yapılışı :
3, 5 su bardağını tencerede kaynatın Ayrı bir kasede unu ve 1, 5 kalan soğuk suyu pürüzsüz şekilde karıştırın ve süzgeçte süzün ve kaynayan suya muhallebi kıvamını alana kadar karıştırın
Geniş tepsiye döküp Soğumaya bırakın Soğuyunca buzdolabına koyun
Çorbanın yapımı :
Büyük tencerede Tavuğu kaynamaya alın Kaynayan Tavukları bir kaseye alıp soğutun İnce parçalar yapıp tencereye dökün aynı anda Soğanı da ekleyip kaynatın bi 5 dakika kadar
Diğer tavada unu yağsız kavurun süzüp yaklaşık 1 çay bardağı kadar soğuk su ile karıştırın çorbaya dökün karıştırarak
Salçayı sıvı yağ ile ayrı bir tavada kavurun Karabiber, Tuz ve pulbiber ekleyip çorbaya ilave edin 1520 dakika pişirin
Hamuru baklava şeklinde kesin ve Çorbanın yanında servis yapın
Hamur soğuk çorba Sıcak olmalı Üzerine limon sıkıp Afiyet ile yiyin??
Not : Bu tarif Afyonkarahisar’a özgün ve olmasa olmaz çorbaların arasında yer alır Aile boyu bereketli bir çorba olduğunda lezzeti bir o kadar şahane ve doyurucudur