iltasyazilim
FD Üye
Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*Tavuğu haşlamak için;
*1 adet but veya 1 tüm tavuk
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 litre *su
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı salça
*2 su bardağı soğuk su
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*Haşlamadan kalan tavuk suyu ve üzeri için 1 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı pul biber
*Tuz
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı Tüm bir tane tavuğu veya 5 6 adet butu tencereye koyun 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 litre su katın haşlayın Tavuğu didikleyin suyunu süzün
Yağsız tavada 1 su bardağı unu kavurun Unu soğuttuktan sonra 2 su bardağı soğuk suyu una koyup karıştırın ve süzgeçten geçirin kaşık yardımı ile iyice süzün
Çorba tenceresine 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı, 3 yemek kaşığı sıvıyağ da ekleyip tereyağını veya margarini eritin 2 yemek kaşığı domates salçasını 3 dk kavurun 1 tatlı kaşığı pulbiber ,1 çay kaşığı karabiber katın ve tavuğun suyunu salçaya koyun Ben 6 su bardağı tavuğun kalan suyunu ekledim Çırpıcıyla iyice karıştırın salça topak topak kalmasın Kavurduğumuz unlu karışımı çorbaya koyun ve hızlıca çırpın Çorba kaynayınca tavuğu ekleyin Tuzunu ayarlayın eğer ki kıvamı koyuysa kaynar su ekleyin
Ben toplam 8 su bardağı su ekledim çorbaya Çorba kaynayınca servise hazır
Not : dilerseniz sarımsak dövüp de ekleyebilirsiniz Afiyet olsun
*Tavuğu haşlamak için;
*1 adet but veya 1 tüm tavuk
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 litre *su
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı salça
*2 su bardağı soğuk su
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*Haşlamadan kalan tavuk suyu ve üzeri için 1 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı pul biber
*Tuz
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı Tüm bir tane tavuğu veya 5 6 adet butu tencereye koyun 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 litre su katın haşlayın Tavuğu didikleyin suyunu süzün
Yağsız tavada 1 su bardağı unu kavurun Unu soğuttuktan sonra 2 su bardağı soğuk suyu una koyup karıştırın ve süzgeçten geçirin kaşık yardımı ile iyice süzün
Çorba tenceresine 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı, 3 yemek kaşığı sıvıyağ da ekleyip tereyağını veya margarini eritin 2 yemek kaşığı domates salçasını 3 dk kavurun 1 tatlı kaşığı pulbiber ,1 çay kaşığı karabiber katın ve tavuğun suyunu salçaya koyun Ben 6 su bardağı tavuğun kalan suyunu ekledim Çırpıcıyla iyice karıştırın salça topak topak kalmasın Kavurduğumuz unlu karışımı çorbaya koyun ve hızlıca çırpın Çorba kaynayınca tavuğu ekleyin Tuzunu ayarlayın eğer ki kıvamı koyuysa kaynar su ekleyin
Ben toplam 8 su bardağı su ekledim çorbaya Çorba kaynayınca servise hazır
Not : dilerseniz sarımsak dövüp de ekleyebilirsiniz Afiyet olsun