iltasyazilim
FD Üye
Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr haşlanıp ince didiklenmiş tavuk eti(but tercih ediyorum ben)
*3 yemek kaşığı kavrulmuş un
*2 yemek kaşığı tereyağ (100 gr yakın)
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 5 lt tavuğun haşlama suyu
*1 5 litre kaynamış su
*1’er tatlı kaşığı nane, kimyon, pulbiber, karabiber, kekik, acı biber
*Tuz
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı Yağı eritelim Daha önce tavada kavurduğumuz unu ekleyelim Bir iki kez karıştırıp salça ve baharatları ekleyelim Az su ilave edip karıştırarak malzemenin hem kavrulmasını sağlayalım hem de topaklanmasını engelleyelim Ben bu kısımlarda hep çırpma teliyle karıştırırım 2 dakika sonra su ve tavuk suyu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım Kaynayınca etleri atıp 10 dakika daha pişirelim Baharatları lütfen sona bırakmayın mutlak salça ile kavurun Çok daha lezzetli oluyor Afiyet olsun
*500 gr haşlanıp ince didiklenmiş tavuk eti(but tercih ediyorum ben)
*3 yemek kaşığı kavrulmuş un
*2 yemek kaşığı tereyağ (100 gr yakın)
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 5 lt tavuğun haşlama suyu
*1 5 litre kaynamış su
*1’er tatlı kaşığı nane, kimyon, pulbiber, karabiber, kekik, acı biber
*Tuz
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı Yağı eritelim Daha önce tavada kavurduğumuz unu ekleyelim Bir iki kez karıştırıp salça ve baharatları ekleyelim Az su ilave edip karıştırarak malzemenin hem kavrulmasını sağlayalım hem de topaklanmasını engelleyelim Ben bu kısımlarda hep çırpma teliyle karıştırırım 2 dakika sonra su ve tavuk suyu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım Kaynayınca etleri atıp 10 dakika daha pişirelim Baharatları lütfen sona bırakmayın mutlak salça ile kavurun Çok daha lezzetli oluyor Afiyet olsun