iltasyazilim
FD Üye
Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram kadar tavuk göğsü
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı karabiber
*5 6 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 litre kadar kaynar su
*2 yemek kaşığı un
*Unu özemek için 1 çay bardağı kaynar su
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı
Düdüklü tenceremizin içine tavuk göğsü koyalım 1 çay kaşığı kadar tuz atalım üzerine 3 su bardağı su koyarak haşlayalım Tavuklar iyice haşlandıktan sonra biraz soğumaya bırakalım ki didiklerken elimiz yanmasın?Tavuk soğurken bizde suyunu hazırlayalım bunun için derin bir tencereye 5 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısındıktan sonra salçamızı ekleyip 3 4 dk kavuralım Üzerine tuz, toz biber ve karabiberi de ekleyip 2 3 dk daha kavuralım tavuğu haşlamış olduğumuz sudan 5 kepçe kadar koyalım üzerine de 1 litre kaynamış su koyalım Tenceredeki tavuk suyu ve su karışımı fokurdayana kadar pişirelim Bu arada unumuzu tavaya alalım ve rengi hafiften kahverengiye dönene kadar kısık ateşte kavuralım kavrulduktan sonra üzerine 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyip özeyelim karışımı tavuk suyuna ilave edelim çorbamızı fokurdattıktan sonra soğutup didiklediğimiz tavukları ilave edelim bi 10 dk da böyle kaynattıktan sonra servis edelim
*500 gram kadar tavuk göğsü
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı karabiber
*5 6 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 litre kadar kaynar su
*2 yemek kaşığı un
*Unu özemek için 1 çay bardağı kaynar su
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı
Düdüklü tenceremizin içine tavuk göğsü koyalım 1 çay kaşığı kadar tuz atalım üzerine 3 su bardağı su koyarak haşlayalım Tavuklar iyice haşlandıktan sonra biraz soğumaya bırakalım ki didiklerken elimiz yanmasın?Tavuk soğurken bizde suyunu hazırlayalım bunun için derin bir tencereye 5 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısındıktan sonra salçamızı ekleyip 3 4 dk kavuralım Üzerine tuz, toz biber ve karabiberi de ekleyip 2 3 dk daha kavuralım tavuğu haşlamış olduğumuz sudan 5 kepçe kadar koyalım üzerine de 1 litre kaynamış su koyalım Tenceredeki tavuk suyu ve su karışımı fokurdayana kadar pişirelim Bu arada unumuzu tavaya alalım ve rengi hafiften kahverengiye dönene kadar kısık ateşte kavuralım kavrulduktan sonra üzerine 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyip özeyelim karışımı tavuk suyuna ilave edelim çorbamızı fokurdattıktan sonra soğutup didiklediğimiz tavukları ilave edelim bi 10 dk da böyle kaynattıktan sonra servis edelim