iltasyazilim
FD Üye
Arabaşı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 su bardağı un
*5 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon tuzu
*Tuz
Çorbası:
*1 adet tavuk
*3 tatlı kaşığı kavrulmuş un
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*12 kaşık tere yada sıvı yağ
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
*Limon
Arabaşı Tarifi Yapılışı
HAMURU:
Tencereye 3 bardak suyu koyarak kaynamaya bırakıyoruz 2 bardak su ile 1 bardak unu ayrı olarak karıştırıyoruz boza kıvamına gelince unu kaynayan tencereye süzgeç yardımı ile koyuyoruz Hemen ardından tuz ve 1 çay kaşığı limon tuzunu ilave ediyoruz ,lapa olmaması için hızlıca tahta kaşıkla karıştırıyoruz 20 dakika kadar karıştırdıktan sonra kabarcıklar küçülünce ocaktan alıp beklemeden altını su ile ıslattığımız tepsilere bir yandan döküp bir yandan sallıyoruz hamur düz ve pürüzsüz olmalı
ÇORBASI:
Tavuğu önce tencereye alıp haşlamaya bırakıyoruz etler yumuşayınca etleri elimizle didik didik küçük parçalar haline getirip tekrar hoşlandığı tenceredeki suya koyuyoruz Hemen ardından bir tavaya 2 kaşık tercihen tereyağı ile 3 kaşık unu kavuruyoruz 1 kaşık salça, tuz ve baharatları ekliyoruz kavurduktan sonra sulandırıp ayran kıvamını alınca tencereye boşaltıyoruz iyice kaynadıktan sonra kaselerimize çorbaları alıyoruz Kaselere aldıktan sonra dilediğiniz kadar limon sıkın Hamur iyice donduktan sonra ister baklava şeklinde ister farklı şekiller vererek ( ben kurabiye şekil araçlarını kullandım) kesiyoruz
NOT: Kaşıkla önce hamuru alıp sonra kaşığı çorbaya batırdıktan sonra asla çiğnemeden yutuyoruz
*1 su bardağı un
*5 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon tuzu
*Tuz
Çorbası:
*1 adet tavuk
*3 tatlı kaşığı kavrulmuş un
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*12 kaşık tere yada sıvı yağ
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
*Limon
Arabaşı Tarifi Yapılışı
HAMURU:
Tencereye 3 bardak suyu koyarak kaynamaya bırakıyoruz 2 bardak su ile 1 bardak unu ayrı olarak karıştırıyoruz boza kıvamına gelince unu kaynayan tencereye süzgeç yardımı ile koyuyoruz Hemen ardından tuz ve 1 çay kaşığı limon tuzunu ilave ediyoruz ,lapa olmaması için hızlıca tahta kaşıkla karıştırıyoruz 20 dakika kadar karıştırdıktan sonra kabarcıklar küçülünce ocaktan alıp beklemeden altını su ile ıslattığımız tepsilere bir yandan döküp bir yandan sallıyoruz hamur düz ve pürüzsüz olmalı
ÇORBASI:
Tavuğu önce tencereye alıp haşlamaya bırakıyoruz etler yumuşayınca etleri elimizle didik didik küçük parçalar haline getirip tekrar hoşlandığı tenceredeki suya koyuyoruz Hemen ardından bir tavaya 2 kaşık tercihen tereyağı ile 3 kaşık unu kavuruyoruz 1 kaşık salça, tuz ve baharatları ekliyoruz kavurduktan sonra sulandırıp ayran kıvamını alınca tencereye boşaltıyoruz iyice kaynadıktan sonra kaselerimize çorbaları alıyoruz Kaselere aldıktan sonra dilediğiniz kadar limon sıkın Hamur iyice donduktan sonra ister baklava şeklinde ister farklı şekiller vererek ( ben kurabiye şekil araçlarını kullandım) kesiyoruz
NOT: Kaşıkla önce hamuru alıp sonra kaşığı çorbaya batırdıktan sonra asla çiğnemeden yutuyoruz