Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

arabaşı

Hoş geldin! ilkeronuc tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
arabaşı
0
42

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
arabaşı Arabaşı Malzemesi : Hamur İçin : Bir ölçü Un 6 Ölçü Su Tuzlu Çorba İçin: Tavuk veya Hindi Bir Kaşık Yağ Bir Kaşık Salça, Tuzlu,karabiber,Kırmızı Biber, Bir Tedarik Un Yapılışı: Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır öte taraftan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir vakit oklava ile karıştırılır Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten sonradan ateşten indirilip, sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır Soğumaya bırakılır Diğer Taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur Soğuk su ilave edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuk suyunun içine boşaltılıp yeteri dek tuzlu ek edilip 15 dakika kaynatılır Tavuğun göğüs etleri küçük parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır,açılan yere çorba kasesi yerleştirilir,kesilen hamurlar kaşık üstüne yerleştirilerek çiğnenmeden yutulur akılır id  
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt