arabaşı Arabaşı Malzemesi : Hamur İçin : Bir ölçü Un 6 Ölçü Su Tuzlu Çorba İçin: Tavuk veya Hindi Bir Kaşık Yağ Bir Kaşık Salça, Tuzlu,karabiber,Kırmızı Biber, Bir Tedarik Un Yapılışı: Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır öte taraftan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir vakit oklava ile karıştırılır Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten sonradan ateşten indirilip, sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır Soğumaya bırakılır Diğer Taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur Soğuk su ilave edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuk suyunun içine boşaltılıp yeteri dek tuzlu ek edilip 15 dakika kaynatılır Tavuğun göğüs etleri küçük parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır,açılan yere çorba kasesi yerleştirilir,kesilen hamurlar kaşık üstüne yerleştirilerek çiğnenmeden yutulur akılır id
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.