Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aracıyla Polisi Sürüklemişti: Mahkeme Arabayı Silah Olarak Saydı

Aracıyla Polisi Sürüklemişti: Mahkeme Arabayı Silah Olarak Saydı
0
38

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
s-35377e5ec6e5715afb1fed7e7bfcff7992f3fce2.jpg

İzmit'te, kontrol için arabası durdurulan ve ansızın hareket edip cama tutunan trafik polisinin sürüklenip yaralanmasına neden olan CHP Vilayet Gençlik Kolları eski Lider Yardımcısı Bülent Sadıkoğlu hakkında iddianame hazırlandı. Sadıkoğlu'nun kullandığı araba, 'silah' niteliğinde kabul edilip 'kasten yaralama' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından yargılanması talebinde bulunuldu.

Olay, geçen yıl 14 Ekim'de İzmit Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı'nda meydana geldi. Trafik polislerinin kontrol için durdurduğu 06 CHP 50 plakalı arabanın sürücüsü Bülent Sadıkoğlu, bir anda gaza basıp kaçmaya çalıştı. Bu sırada polis memuru Bedir Yıldız (25), arabanın açık olan sol ön camına tutununca sürüklenerek yaralandı. Kontrol noktasından kaçan şoförün aracı, 4 kilometre uzaklıkta, Vezirçiftliği Mahallesi Kafkas Sokak'ta bulundu.

CHP'de bir devir Vilayet Gençlik Kolları Lider Yardımcılığı yapan Bülent Sadıkoğlu'na ilişkin olduğu belirlenen aracın, İstanbul Anadolu 21'inci İcra Dairesi'nden hacizli yakalamalı olduğu tespit edilip trafik polislerince durdurulduğu, bu nedenle Sadıkoğlu'nun kaçtığı belirtildi. Omzunda kırık olan polis memuru Bedir Yıldız, Kocaeli Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin akabinde taburcu edildi. Olayın akabinde polis Bülent Sadıkoğlu'nu yakalayıp gözaltına aldı. Emniyette süreçleri tamamlanan Sadıkoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Kocaeli Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında yaklaşık 3 ay tutuklu kalan Sadıkoğlu, isimli denetim kaidesiyle hür bırakıldı.

Cumhuriyet savcılığı, Bülent Sadıkoğlu hakkındaki iddianameyi tamamladı.

Sadıkoğlu tabirinde, polis memuru Bedir Yıldız'ın aracın hacizli olduğunu söylemesiyle yaşadıklarını anlatarak, 'Panik yaptım ve kaçtım. Polis memurunun hayati tehlikesi olduğunu duyunca saklandım. Daha sonra bana polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığını söylediler ve ben de kolluk görevlileriyle irtibata geçtim' dedi.

Cumhuriyet savcısı, Sadıkoğlu’nun kullandığı arabası 'silah' niteliğinde kabul ederek, 'kasten yaralama' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' cürümlerinden cezalandırılması istemiyle yargılanmasını talep etti.