Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Araf-182 Kalem-44. Ayetler [İstidrac]

Araf-182 Kalem-44. Ayetler [İstidrac]
0
216

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
182 Âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, biz onları bilemeyecekleri bir yerden yavaş yavaş felakete götüreceğiz

Birbiri ardınca kendilerine nimetler gelir,onları haklarında Allahın daimi lütfu sanırlarda şımarırlarİşte o zaman üzerlerine Allahın azabı hak olur

44 (Ey Muhammed!) Bu sözü (Kur’an’ı) yalanlayanlarla beni başbaşa bırak Biz onları bilemeyecekleri biçimde adım adım helaka yaklaştıracağız

Bilmeden bir kimseyi helake sürüklemenin bir şekli de şudur: Zalim ve doğruluk düşmanı birine bu dünyada sıhhat, mal, evlat, başarı gibi bazı nimetler verilir Böylece kendisinde hiç bir eksiklik ve yanılgı olmadığını zannederek hakka karşı düşmanlığa, zulüm ve isyana battıkça batar Bu nimetlerin kendisi için bir bağış değil, bilakis felaketine vesile olduğunu farkedemez
Tefhimul Kuran

Buna derler ki bir kul günahını tazeledikce Cenabı Hakkın onun sıhhatini,ıkbalini,devlet ve nimetini artırması,onun şükrünü,tevbesini,istiğfarını unutturması,bu suretle onu gazab ve azabına yaklaşdırması ve nihayet ansızın onu yakalaması demektir

Bir Hadisi Şerif meali:
Kulun,masiyetlerinde devam ve ısrar etmesine rağmen,Allahın onu dünyadan ne arzu ederse verdiğini görürsen bu ancak Ondan (Cenabı HAkdan) bir İstidracdır

858,496Konular
982,156Mesajlar
30,097Kullanıcılar
InfoIntruderSon üye
Üst Alt