Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aralarında Dünyanın En Acı Biberlerinden Biri Var: İşte Türkiye'nin Yerli ve Milli Acı Biberleri

Aralarında Dünyanın En Acı Biberlerinden Biri Var: İşte Türkiye'nin Yerli ve Milli Acı Biberleri
0
153

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
s-5fc1abe0258bb35e57315cc5c563af9c5a127e67.jpg


Ülkemizde daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu yemek kültürüyle özdeşleşen acı biber hem çok yararlı hem de çok lezzetlidir. İçeriğindeki kapsaisin isimli husustan ötürü acı olan biberlerin ülkemizde de çok çeşidi bulunmaktadır. Pekala Türkiye'de en acı biber nerede üretiliyor? Acı biber severler için, Türkiye'de yetişen ve coğrafik tescil almış acı biberleri yazdık! İşte Türkiye'de yetişen en acı biberler... ????️

*Acı ölçeği: 

????️  Hafif Acı 

????️????️ Orta Acı 

????️????️????️ Çok Acı


Çermik Biberi-Diyarbakır ????️




Çermik biberi, Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde yetişen coğrafik tescilli bir biberdir. Acısı hafif tatlı acıdır, kahvaltıda bile yenir.

Çukurören Biberi-Bilecik ????️



Bilecik'in Çukurören Köyü'nde yetiştirilen bu acı kırmızı biber çeşidi daha çok kurutulup tüketilir. Kurutulduktan sonra taş değirmenlerde pul biber haline getirilir.

Cemele Biberi-Kırşehir ????️????️



Kırşehir'in Merkez ilçesi Çayağzı Köyü'nde yetiştirilen Cemele biberi, acı bir tada sahiptir. Tazeyken doğranıp tüketilir, kışa ise kurutularak dolması yapılır.  Cemele biberinin sindirim hastalıklarına uygun geldiği bilinmektedir.

Cırgalan Biberi-Kayseri ????️



Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde üretilen bu biber tipi kendine has kokusu ve acısıyla pastırma ve sucukların içinde kullanılır. Klasik formüllerle kurutulup toz haline getirildikten sonra sofralarda yerini alır.

Maraş Biberi-Kahramanmaraş ????️????️



Kahramanmaraş'ta üretilen bu biberin özelliği kıpkırmızı ve acı olmasıdır. Kurutulup acı kırmızı toz biber, pul biber ve isot olarak işlenir.

İslahiye Biberi-Gaziantep ????️????️



Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin kuzeyde Nurdağı ve Amanos dağları ile güneyde İslahiye’den Suriye hududuna kadar olan alanda üretilir. Bu biber tazeyken yeşil, olgunlaştığında açık kırmızı renginde ve orta derecede acılığı olan kültür bitkisidir. İslahiye Biberinden isot, acı pul biber ve acı toz biber üretilir.

Şanlıurfa Biberi-Şanlıurfa ????️????️



20 çeşit biber cinsinden yapılan isot ve pul biber, Şanlıurfa biberi olarak bilinir.

Samandağ Biberi-Hatay ????️????️????️



Ülkemizde yetişen en acı biber Samandağ biberidir. Acısı yani scoville kıymeti ise ortalama 50.000 SHU'dur.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:


 

Similar threads

Ülkemizin dört bir yanı her türlü esere ulaşabileceğimiz bir cennet... Hazır yaz dönemi da açılıyorken, hem gittiğiniz yerlerde tadın hem de eliniz boş dönmeyin diye coğrafik işaretli eserleri sizler için yazdık. 'Ege'de hangi kentten ne alınır?' ve 'Ege Bölgesi neyi ile meşhur?' diyorsanız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Baharatlar 7 ana grupta incelenir: 1 Köklerinden faydalanılanlar : Kara turp, kırmızı turp gibi 2 Gövdelerinden faydalanılanlar : Zencefil, tarçın gibi 3 Yapraklarından faydalanılanlar : Nane, kekik, merzengüş, maydanoz, defne gibi 4 Soğan yapısında olanlar : Mutfak soğanı, sarmısak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Türkiyemizin her köşesinden lezzet fışkırıyor biliyorunuz. Her kentin kendine özel ve mahallî lezzetlerini sizler için tek tek yazdık. İşte Türkiye'nin 81 ilinin 81 lezzeti... 1. Adana-Adana Kebabı. 2004 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan tescil evrakını alan bu kebap Türkiye'nin en çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt