arap aşı arap melekleri slm Malzemesi : Hamur İçin : Bir ölçü Un 6 Ölçü Su Tuzlu Çorba İçin: Tavuk veya Hindi Bir Kaşık Yağ Bir Kaşık Salça, Tuz,karabiber,Kırmızı Biber, Bir Miktar Un Yapılışı: Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre oklava ile karıştırılır Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten daha sonra ateşten indirilip, sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır Soğumaya bırakılır bundan başka altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye dek kavrulur Soğuk su ek edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuk suyunun içine boşaltılıp yeteri kadar tuzlu ek edilip 15 dakika kaynatılır Tavuğun göğüs etleri ufak parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır Soğumaya bırakılan hamur nemli bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır,açılan yere çorba kasesi yerleştirilir,kesilen hamurlar kaşık üzerine yerleştirilerek çiğnenmeden yutulurarapasi5c4f1b98a8d4fgifalt :hungry: Hungry :hungry: melekler ben bu çorbayı fazla severim sizlerlede paylaşmak istedim belki denersiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.