Arapaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru : 2 5 su bardağı un 1 5 lt su Tuz 1 yemek yemek kaşığı nişasta ÇORBA: 3 Yemek Yemek kaşığı tereyağ 2 kepçe un 2 yemek yemek kaşığı salça 2 adet ayak Tuzlu Biber Karabiber Limon Su (Adi çorba kıvamı olucak) Arapaşı Çorbası Tarifi Yapılışı Un ,su (ılık su) ve tuzu tencereye koyup karıştırıyoruz Muhallebi kıvamına gelince katı kıvama gelinceye kadar aralıksız karıştırılacak Kıvama gelince tepsiyi ıslatıyoruz soğuk yerde tepsi bekliyor Daha Sonra hamurun tamamını tepsiye döküyoruz Soğukta bekliyor 1 gün önceden yapılırsa daha hoş oluyor ÇORBA YAPILIŞI Öbür bir tencerede butları haşlıyoruz Diğer tencerede un ve tereyağını kavuruyoruz Salçayı da ekleyip kaçırıyoruz Ocağın altını kapatıp ılık suyla yaptığımız kavurup açıyoruz Pütürü varsa blender dan geçirebilirsiniz Tuzlu limon acı biber karabiber ekliyoruz Kaynamayınca öbür haşladığımız tavukları parçalayıp içine ekliyoruz Birazdaha pişince ARAPAŞI hazır