Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

araştırma görevlisi,öğretim görevlisi ve okutman olma şartları değişti

araştırma görevlisi,öğretim görevlisi ve okutman olma şartları değişti
0
66

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
araştırma görevlisi,öğretim görevlisi ve okutman olma şartları değişti okutmanlık şartları okutmanlık şartları 2010 araştırma görevlisi olma 2010 okutman olma öğretim görevlisi Kariyer yapmayı düşünenler bu konuyu mutlaka okuyun Uygulamadaki şansın dönmesi sizi daha da cezbedecek Kariyer yapmak isteyeceksiniz SÖZLÜ SINAV KALDIRILDI Yönetmelikte en sinyâl husus sözlü sınav olarak yapılacağı belirlenen giriş sınavının yazılıya dönüştürülmesidir Hali hazırdaki düzenlemeye kadar adaylar araştırma görevlisi, öğretim görevlisi veya okutman olabilmek için ALES'in, lisans mezuniyet notunun ve tanıdık olmayan dil puanının belirli katsayılar ile çarpılması sonucu oluşan bir puan üzerinden alınmaktadır Bu uygulamada hem bir sözlü sınav da yapılmaktadır Bu sözlü sınavın da bir yüzdelik katkısı bulunmaktadır İşte uygulamadaki bu sözlü imtihan yazılı sınava dönüştürülmüştür AKADEMİK KADROLARA ATANMADA ALES'İN GEÇERLİLİK SÜRESİ Yöneteliğin Merkezi imtihan başlıklı 5 maddesi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavına en düşük lisans mezunu olanlar ile eşitlik belgesi almış olmak kaydıyla yurtdışında lisans öğrenimini tamamlamış olanlar başvuru edebilirler Alanlarındaki puan türünden yüz üzerinden yetmiş puan alanlar sınavda başarılı sayılırlar Bu sınavın sonuçları yapıldığı tarihten itibaren üç sene süreyle geçerlidirşeklindedir 19 Eylül tarihli düzenlemede maddenin 2 cümlesi olan Bu sınavın sonuçları yapıldığı tarihten itibaren üç sene süreyle geçerlidirhükmü çıkarılmıştır ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ OLMADA ŞART DEĞİŞİKLİĞİ Önceki düzenlemede araşatırma görevlisi olabilmek için 100 bütün not üzerinden en düşük 65; 4 bütün not üzerinden en az 250 lisans mezuniyet notuna sahip almakgerekmekteydi Yeni düzenlemede bu şarta, özel şartlar arasında yer verilmemiştir Dolaysıyla 10 bütün not üzerinden minimum 60 ile mezun olan namzet da uygulama yapabilecektir Öğretim görevlisi, okutman, Bilirkişi, Çevirici ve EğitimÖğretim Planlamacısı kadrolarına dilekçe özel şartlarında hiçbir değiştirme yapılmamıştır ALES'İN AĞIRLIK PAYI AZALTILDI, LİSANS MEZUNİYET NOTUNUN AĞIRLIĞI ARTTIRILDI Hali hazırdaki uygulamaya göre araştırma görevlisi, öğretim görevlisi veya okutman alımında iki değerlendirme bulunmaktadır Ön değer biçme ve değerlendirme Ön değerlendirmede; müracaat eden adaylar arasından duyuru edilen kadro sayısının dört katına değin aday, ALES puanının %60’ı, tanıdık olmayan dil puanının %40’ını; iş yüksekokullarına müracaatlarda ise ALES puanının %70’ini ve lisans mezuniyet notunun %30’unu dikkate alarak belirler ve kurumun web sitesinde bildiri edilemktedir sonradan bu kişiler antre sınavına çağrılmaktadır Burada bir değişiklik bulunmamaktadır Değer Biçme ise antre sınavından daha sonra yapılmaktadır İşte değerlendirme bölümünde kayda değer bir değişiklik yapılmıştır Hali hazırdaki uygulamada ALES'in ağırlığı yüzde 55 ike yeni gerçekte bu önem yüzde 30'a düşürülmüş; lisans mezuniyet notunun ağırlığı yüzde 15'ten yüzde 30'a çıkarılmış; yabancı dil puanının ağırlığı yüzde 15'ten yüzde 10'a düşürülmüş; antre imtihan notunun ağırlığı ise yüzde 15'ten yüzde 30'a çıkarılmıştır Iş yüksekokuluna akademik personel alımının değerleme bölümünde de değiştirme yapılmıştır Yeni başvuru şu şekildedir: Iş yüksekokullarında ise ALES notunun %35’ini (merkezi sınavdan muaf tutulacak adayların değerlendirilmesinde; son iki yıla ait merkezi sınav notunun bulunmaması halinde ALES puanı 70 olarak kabul edilir), lisans mezuniyet notunun %30’unu ve antre sınavı notunun %35’ini hesaplayarak ilan edilen kadro sayısı kadar adayı galibiyet sırasına tarafından belirler  

858,496Konular
982,154Mesajlar
30,094Kullanıcılar
tncylmz68Son üye
Üst Alt