Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arda Boyları

Arda Boyları
0
137

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Arda Boyları

Arda boylarında kırmızı erik
Halime'nin ardında onyedi belik
Ah annecim ah annecim yaktın ya beni
Bu genc yasta denizlere attin ya beni

Aliverin feracemi annecim diksin
O gıymatlı İsmail'e kendisi gitsin
Uyan uyan Ereceb'im senin olayım
Ardalar aldı ya nerde bulayım

Arda Boylarına ben kendim gittim
Dalgalar vurdukca can teslim ettim
Ah annecim ah annecim yaktın ya beni
Bu genc yasta denizlere attin ya beni

Bir omur boyu ayrılmamak uzere birbirlerine soz veren iki nişanlı olan Recep ve Zeynep’in huzurlarını koy ağasının oğlu İsmail bozmaktadır İsmail de Zeynep’e aşık olmuştur ve ona sahip olabilmek icin turlu yollara başvurmaktadır

İsmail zenginliğinin verdiği cesaretle Zeynep’in annesine niyetini acıklar, o da İsmail’in elinde bulundurduğu mal varlığına aldanarak işbirliği yapar Sevdiğine bir başkasının talip olmasına dayanamayan Recep, ofkeyle ağanın kapısına dayanır Ancak ağa gucludur, kendisine karşı cıkan Recep’i ağır bir şekilde cezalandırır Uğradığı zulmu dayanamayarak dağa kacan Recep’in yokluğunda, Zeynep’in annesi ve Ağa’nın oğlu Zeynep’i evlilik icin ikna etmeye calışırlar Recep’in bir başka sevdiği ve ona kactığı soylentileri koye yayılır Ve duğun hazırlıkları başlar

Recep ve can dostu Cemil ise dağda Ağa’nın adamlarıyla mucadele ederler Ağa’nın adamlarında kurtulmayı başaran arkadaşlar, bu sefer kendilerine dost gibi yaklaşan duşmanlarla savaşmak zorunda kalırlar

Duğun gunu sevdiğini kacırmaya calışan Recep, sevdiğine bu dunyada kavuşamaz Zeynep ve Recep’in dillere destan aşkları, “Arda boylarına ben kendim gittim
Dalgalar vurdukca can teslim ettim dizelerini barındıran Arda Boyları turkusuyle dilden dile dolaşır
(Alıntı)

858,468Konular
981,192Mesajlar
29,541Kullanıcılar
osmanımSon üye
Üst Alt