iltasyazilim
FD Üye
Ardahan yemekleri
Ardahan yöresel yemekleri
Yörenin yemek yemek kültürü ağırlıklı olarak tahıl, et ve hayvansal ürünlere dayanmaktadır Tahıl ürünü olarak en çok arpa ile buğday kullanılır Kaz etinin yörede farklı bir yeri bulunmaktadır Sığır ve ko*yun eti de yaz aylarında taze, kış aylarında da kavurma olarak fazlaca tüketîlmektedir sebze cinsîn*den gıda maddelerinin başında ise patates, kuru fasulye ve soğan gelir Yörenin kendine özgü birçok yemek çeşidi bulunmaktadır Bunlardan çorba olarak ayran aşı, helle aşı ve püşrük aşını, hamur işi olarak bişi, mafiş, kayıtma, hingal, kete ve katmeri, tatlı olarak da, baklava, lokum tatlısı, irmik helvası, un helvası ve hasutayı sayabiliriz *
Ardahan yöresel yemekleri
Yörenin yemek yemek kültürü ağırlıklı olarak tahıl, et ve hayvansal ürünlere dayanmaktadır Tahıl ürünü olarak en çok arpa ile buğday kullanılır Kaz etinin yörede farklı bir yeri bulunmaktadır Sığır ve ko*yun eti de yaz aylarında taze, kış aylarında da kavurma olarak fazlaca tüketîlmektedir sebze cinsîn*den gıda maddelerinin başında ise patates, kuru fasulye ve soğan gelir Yörenin kendine özgü birçok yemek çeşidi bulunmaktadır Bunlardan çorba olarak ayran aşı, helle aşı ve püşrük aşını, hamur işi olarak bişi, mafiş, kayıtma, hingal, kete ve katmeri, tatlı olarak da, baklava, lokum tatlısı, irmik helvası, un helvası ve hasutayı sayabiliriz *