Araştırma şirketi Areda Survey, aile içinde ideal çocuk sayısının kaç olmasına ilişkin bir araştırma yaptı. Çıkan araştırmada sonuçlar şaşırttı. Türk halkı ideal çocuk sayısının 2 olduğuna kanaat getirirken, yeni nesil çocukları yalnızlaştıran internetin, kötü alışkanlıklar kazandırdığını öne sürdü.
Araştırma şirketi Areda Survey, araştırma sonuçlarıyla şaşırtmaya devam ediyor. Aile içi ideal çocuk sayısı üzerine inceleme yapan Areda Survey araştırmacıları, günümüzde çocuk sahibi olmanın, aile yapısına, aile ilişkilerinin yoğunluğuna, eşlerin eğitim düzeyi ve ekonomik imkanlar doğrultusunda düştüğünü belirtti. Çocuk sayısının ve çocukların sosyalleşme olanaklarıyla alakalı araştırmada, katılımcıların %35,3'ü 2 çocuğun aile için yeterli olduğunu öne sürdü.
EĞİTİM DÜZEYİ ARTTIKÇA ÇOCUK SAYISI AZALIYOR
Kadınlarda bir veya 2 çocuğa sahip olma isteği erkeklerden daha fazla iken, ileri yaştaki katılımcıların ise gençlere göre daha fazla oranda tek çocuğa sahip olmak istedikleri ortaya çıkan araştırmada, eğitim düzeyinin arttıkça istenilen çocuk sayısının düştüğü gözlemlendi.
ÇOCUKLAR SOSYALLEŞEMİYOR
Katılımcılara yöneltilen "Çocukların arkadaşlarıyla yeterince vakit geçirerek sosyalleştiğini düşünüyor musunuz?" sorusuna net "hayır" cevabı %70 oranını temsil ederken, bu dönemde dünyaya gelen çocukların bir şekilde sosyalleşmeden uzak olduğu ve teknoloji bağımlılığıyla sadece e-sosyallik görüldüğü meydana çıktı. Bununla beraber Türkiye'de yaşanan en büyük sıkıntıdan birinin eğitimin başlangıç kademelerinden itibaren kendilerini buldukları sınav maratonu olmakla birlikte, yoğun sınavlarla beraber çocuklarda asosyal bir kişiliğin yanı sıra, yalnızlık duygusuna ve psiko-sosyal sorunlara yol açtığı araştırmalar sonucu açıklandı.
İNTERNET ÇOCUKLARI YALNIZLAŞTIRIYOR
Araştırmaya katılanlar, kendilerine yöneltilen "İnternet kullanımını çocuklar açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna verilen cevaplar arasında %57,8 oranında çocukları yalnızlaştırdığı açıklandı. İnternetten bilgi edindiğini savunanların oranı %13,3 oranındayken, %18,2'si kötü alışkanlıklar edindirdiğini öne sürdü. Orta yaşlı insanlar internete daha kötümser yaklaşırken, genç kuşak bu soruya daha olumlu yanıtlar verdi.