Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Argon kaynakçılığı dersleri nelerdir

Argon kaynakçılığı dersleri nelerdir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Argon kaynakçısı bölümü dersleri

Merkezi Eğitim Merkezlerinde; pratik eğitim işletmelerde gerçekleştirilmekte olup,
haftada 1 gün teorik eğitim mesleki eğitim merkezlerinde verilmektedir

Meslek Lisesinde eğitim; okulda teorik, atölye ve laboratuar ortamında ve işletmelerde uygulamalı olarak yapılmaktadır Teorik eğitimde Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve
Ahlak Bilgisi gibi genel kültür dersleri yanında meslek bilgisi dersi de verilmektedir
Bu mesleğin teorik eğitiminde öğrenciler;
Kaynak atölyelerinde yer alan; makine, takım, vasıta ve gereçleri teknolojik kurallara
kadar kullanabilmeyi, tehlikesiz ve bereketli çalışma alışkanlıklarını kazanırlar, yapılacak
işlere ait takım, makine ve malzeme seçimlerini yapabilmeyi öğrenirler Ayrıca genel
kültür derslerini mesleki eğitim merkezlerinde almaktadırlar

Pratik eğitiminde ise; kaynak atölyesini, kullanılan makine ve takımları, işe tarafından alet
seçimini, her aleti usulüne kadar kullanmayı, takım ve makinelerin bakım ve onarımını
yapmayı, kaynak işlemlerini tekniğe uygun ve yeter çabuklukta yapmayı,
kaynakçılıkta meydana gelebilecek kazaların oluş nedenlerini, iş emniyet kurallarına
yerinde davranmayı öğrenirler

Argon Kaynakçısı mesleğinin eğitim süresi ilköğretimden sonra 2 sene, lise ve daha üst
düzeyde genel eğitimden sonradan ise 1 yıldır Endüstri iş liseleri metal işleri
bölümünde eğitim süresi ise 4 yıldır *

858,497Konular
982,015Mesajlar
29,999Kullanıcılar
xreplaSon üye
Üst Alt