Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Argon kaynakçısı eğitim süresi ve içeriği

Argon kaynakçısı eğitim süresi ve içeriği
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Argon kaynakçısı eğitim süresi, Argon kaynakçısı eğitim içeriği

Argon Kaynakçısı mesleğinin eğitim süresi ilköğretimden daha sonra 2 sene, lise ve daha üst
düzeyde genel eğitimden sonradan ise 1 yıldır Endüstri iş liseleri metal işleri
bölümünde eğitim süresi ise 4 yıldır

Merkezi Eğitim Merkezlerinde; pratik eğitim işletmelerde gerçekleştirilmekte olup,
haftada 1 gün teorik eğitim mesleki eğitim merkezlerinde verilmektedir
Iş Lisesinde eğitim; okulda teorik, atölye ve laboratuar ortamında ve işletmelerde uygulamalı olarak yapılmaktadır Teorik eğitimde Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve
Etik Bilgisi gibi genel kültür dersleri yanında iş bilgisi dersi de verilmektedir

Bu mesleğin teorik eğitiminde öğrenciler;
Kaynak atölyelerinde yer alan; makine, takım, araç ve gereçleri teknolojik kurallara
göre kullanabilmeyi, tehlikesiz ve bereketli alıştırma alışkanlıklarını kazanırlar, yapılacak
işlere ait takım, cihaz ve malzeme seçimlerini yapabilmeyi öğrenirler Ayrıca genel
kültür derslerini mesleki eğitim merkezlerinde almaktadırlar
Pratik eğitiminde ise; kaynak atölyesini, kullanılan cihaz ve takımları, işe göre alet
seçimini, her aleti usulüne tarafından kullanmayı, takım ve makinelerin bakım ve onarımını
yapmayı, kaynak işlemlerini tekniğe yerinde ve yeter çabuklukta yapmayı,
kaynakçılıkta meydana gelebilecek kazaların oluş nedenlerini, iş güvenlik kurallarına
uygun davranmayı öğrenirler *

858,496Konular
981,835Mesajlar
29,883Kullanıcılar
Ss42ssSon üye
Üst Alt