Arı Sütü ve Özellikleri arı sütü, nedir, özellikleri, nerede bulunur, nasıl elde edilir, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz 1549356751 1549356751 arisutuveozellikleri5c594ed34e098arisutuveozellikleri5c594ed34e098arisutuveozellikleri5c594ed34e098 Sevgili melekler, Kahvaltılarımızın en favori besinlerinden biri baldır hiç kuşkusuzBinbir derte derman bu besini üreten arılar mükemmel bir hiyerarşik düzende yaşarlarHer arının görevi bellidir ve tümü kraliçe arının önderliğinde işlerini yaparlarAna arının ölmesi veya kovancı göre kovandan alınması durumunda, koloninin kendisine süratle yeni bir esas arı edinmesi gerekecektir Bu yeni başlıca arı eskisinin yumurtladığı son yumurtalardan çıkacaktır Bu yumurtaların arı sütü ile beslenmesi, yeni asıl arının arı sütü içinde doğuş ve gelişme evrelerini geçirmesi gerekmektedir Burada görev yine emekçi arılara düşer Işçi arılar üstteki çene bezlerinden beyaz renkte, pelte kıvamında, hafif belirgin koku ve tatta bir istikrarsız salgılarlar İşte arı sütü budur Bu salgı ile beslenen yumurtalar 16 gün sonra arı olarak gözü terk ederler Arı yetiştiricileri bu safhada larvaları değil ederek, arı sütünü kaşıklarla gözlerden toplarlar Her bir gözden yaklaşık O, l gram arı sütü alınabilir Yüzde 65′i su, yüzde 35′i ise protein, yağ, şeker ve vitamin ihtiva eden kuru maddeden oluşmuştur Arı sütü, özellikle asap sistemi hastalıklarında, bitkinlik sorunlarında, kısırlık ve damar sertliği tedavilerinde, insana kuvvet ve zindelik kazandırmada kullanılan, aracısız olarak doğadan gelen önemli bir natürel gıdadır Piyasaya saf ya da bala karıştırılmış halde, draje veya tablet halinde sunulmaktadır