Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arif Nihat Asya Kayık Şiiri

Arif Nihat Asya Kayık Şiiri
0
131

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Kayık Şiiri

Kayık Şiiri Arif Nihat Asya

KAYIK

Bir kayık yaptırdım,yelkeni oya
İnce golgesini suda gorenler,
Sandılar cevremi duşurdum suya

Bir kayık yaptırdım, yelkeni temiz;
Daha boylesini gormemiş deniz

Bir kayık yaptırdım,yelkeni tuyden
Yarın, gumbur gumbur calıp davullar,
Yolcusu gelecek karşıki koyden

Bir kayık yaptırdım, yelkeni şarkım;
Artık ucan kuştan kalmadı farkım

Bir kayık yaptırdım,yelkeni duvak
Ki dalgalar beşik hazırladılar,
Kopukler kundak;

Bir kayık yaptırdım, yelkeni tul tul;
Yolcusu bir lale, bayrağı bir gul

Bir kayık yaptırdım, yelkeni nurdan
Bırakıp toprağı kanadsızlara
Gidelim kayığım, gidelim burdun!

Bir kayık yaptırdım, yelkeni bayrak
Ve artık bir oldu yakınla ırak

Dedim: Sizin olsun kumlar,kumsallar!
Bir kayık yaptırdım,yelkeni dallar
Ki ruzgar o yana, bu yana sallar

Kıvrak dumenli de, kanad yelkenli
Bir kayık yaptırdım, yelkeni benli!

Similar threads

Arif Nihat Asya'nın Kısa Şiirleri Kısa Arif Nihat Asya Şiirleri SEN Koku, tad, sıcak sende her aradığım vardı: Seni soğuk bulanlar, ısıtamayanlardı GUZELLİK Hastalık, sevgisizlik, oksuzluk Neler gecirdim ben! Cıkabilseydi bir, guzeldiyecek Guzelleşirdim ben! MAVİ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
210
Arif Nihat Asya Şiirleri Şair Arif Nihat Asya Unlu Şiirleri MAVİ Kayıklarla kayıkcılar Dalgıclarla balıkcılar Bilirsin:ne ister,deniz! Kendini bu isteklerin: Yelkenlerin kureklerin Altına seriver, deniz! Balıkların,kandillerin Ne varsa olsun ellerin Bana mavini ver...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Arif Nihat Asya Butun Şiirleri Bayrak Ey mavi goklerin beyaz ve kızıl susu Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son ortusu Işık ışık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım Sana benim gozumle bakmayanın Mezarını kazacağım Seni selamlamadan ucan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Şair Arif Nihat Asya Sevgi Şiirleri ANNE İlk kundağın Ben oldum, yavrum; İlk oyuncağın Ben oldum Acı nedir Tatlı nedir bilmezdin Dilin damağın Ben oldum Elinin ermediği Dilinin donmediği Cağlarda, yavrum Kolun kanadın Ben oldum Dilin dudağın Ben oldum Belki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Arif Nihat Asya Anne Anne Şiiri Arif Nihat Asya ANNE İlk kundağın Ben oldum, yavrum; İlk oyuncağın Ben oldum Acı nedir Tatlı nedir bilmezdin Dilin damağın Ben oldum Elinin ermediği Dilinin donmediği Cağlarda, yavrum Kolun kanadın Ben oldum Dilin dudağın Ben oldum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
858,496Konular
982,341Mesajlar
30,208Kullanıcılar
EvtenSon üye
Üst Alt