Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arılar Balı Nasıl Yapar

Arılar Balı Nasıl Yapar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Arılar Balı Nasıl Yaparlar?
Arılar nasıl bal yapar ve balın özellikleri

Arılar Balı Nasıl Yapar

Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi baştan sona kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen fazla yardımcı bir besindir Nektar bala çevrilirken arılar sağladıkları invertaz enzimi tamamen sakkarozu inversiyona uğratarak früktoz ve dekstroz şeklinde basit şekerlere dönüştürür ve fermantasyonun meydana gelmesini önleyecek miktarda suyunu uçururlar Kovandaki hücrelere yerleştirilen ve üzeri mumdan bir kapakla örtülen bal arılarca sağlanan özel havalandırma sistemi bir uçtan bir uca bildiğimiz lezzet ve kıvama gelir

Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık adamakıllı toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır Balın kokusu, çiçeklerdeki aromalı volatin yağı verir ancak bu bununla birlikte çiçeklerin kokularını sağlayan yağdır Bal üretimi koskocoman bir çaba gerektirir Örneğin ½ kg çiğ nektarı toplamak için 900 arının bir gün boyunca çalışması gerekir Toplanan bu nektarın ise oysa bir kısmı bala çevrilebilir Çiçeklerdeki nektardan elde edilen balın miktarı iyice getirilen nektarın şeker konsantresine bağlıdır

1 Balın İçeriği

2 Balın Maddesel Özellikleri

3 Balın Bileşimi

31 Baldaki asitler

32 Baldaki enzimler

33 Baldaki vitaminler

34 Baldaki minareller

35 Baldaki proteinler

4 Tedavide Kullanım Alanları

5 Kaynaklar

Balın İçeriği

Balın ilk akla gelen özelliği tatlı olmasıdır Bunun sebebi balın içindeki üç şekerdir glikoz (% 34), Sakroz (%2) ve levulose (Meyve şekeri % 40 ) bundan başka balın % 17 si su geri kalan % 7 lik bölümü ise demir, sodyum, sülfür, magnezyum, fosfor, çiçek tozu, manganez, alüminyum, gümüş, albumin, dekstril, nitrojen, protein ve asitlerden oluşur Balın kalitesini ise bu % 7 lik karışım belirler (Murray Hoyt,The World of Bees,Coward Menann Inc,NewYork,s 181)

Keza bal içerisinde on beş şeker saptama edilmiş olup bunlardan bazıları şunlardır früktoz, glikoz, sakkaroz, maltoz, izamaltoz, erloz, kestoz, melezitz ve rafinozdur genelde früktoz şekeri diğerlerinden farklıdır
Balın içinde minerallerin, şekerlerin ve çoğu vitaminin yanısıra eksik miktarda bazı hormonlar, çinko, bakır ve iyot da vardır Balı bildiğimiz şekerden ayıran çok kayda değer bir fark vardır Şeker ancak sindirim sisteminde değişime uğradıktan sonra kana karışırken bal sindirime lüzum olmadan çok çabuk bir şekilde kana karışır Dolayısıyla bal insan vücudunun en yüksek derecede ve en çabuk biçimde faydalanacağı şekilde tasarlanmış bir gıdadır Ilık su ile karıştırılan balın birkaç dakika içinde vucuda enerji verdiği tespit edilmiştir *
 
858,467Konular
981,167Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt