Arılar Balı Nasıl Yapar ? Arılar balı nasıl yapar Bal yapımı bal nasıl oluşur Sabah kahvaltılarımızda severek tükettiğimiz, şifa kaynağı balın arılar tarafından nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, ayrıntıları makalemizde bulabilirsiniz meleklerarilarbalinasilyapar5c59292579008alt 1549347104 1549347104 arilarbalinasilyapar5c592925a85bdarilarbalinasilyapar5c592925a85bdarilarbalinasilyapar5c592925a85bd Bir çiçeğe konan arı, onun özünü alır Çiçekten aldığı özü, kovana götürmek için bal torbasında taşıyacaktır Bal torbacığı, arının karın kısmının ön tarafında bulunurSindirim sisteminin genişlemesinden oluşmuş bir torba görünüşündedir Bu kesimi mideden ayıran bir kapak vardır Balın yapılmasında birincil adım, çiçek özü arının bal torbacığındayken olur Çiçek özündeki şeker kimyasal bir başkalaşım geçirir İkinci adım,çiçek özünde bulunan büyük miktardaki suyun alınmasıdır Bu meslek uçup gitme aracılığıyla yapılırHavalandırma ve kovandaki ısı,gereken buharlaşmayı sağlar Arılar tarafından petekte depolanan bal olgunlaşmağa bırakılır Bunun depolanmasındaki gaye,daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi gelecek için besin sağlamaktır sırası gelmişken bir noktayı daha belirtelimArı çiçek özü sağlamanın yolunu bulamazsa,çeşitli böceklerin salgıladığı tatlı sıvılardan ya da başka bitkilerin özlerinden yararlanacaktır Kovandaki bal değişik yöntemlerle oradan alınır Peteğe basınç uygulanıp sızdırılabilir ya da kovandan alınmış petekler halinde satılır Petekten süzme bal alınmasında, balalıcıbal sızdırıcıdiye tanımlanan bir alet kullanılmakta dır Bu cihaz, santrifüj baskı uygulayarak balı petekten ayrıştırır Bal, hangi çiçeğin özünün alındığına göre,kovanın bulunduğu etraf ve şartlarla ilgili olarak fazla çeşit ildirBal da insanı şaşırtacak kadar besleyici unsur bulunmakta olup, temel unsurlar levülozve glikozdiye bilinen organik iki şeker türüdür Hem az miktarda sükroz (şekerkamışı şekeri),maltoz,dekstrin,dağıtılmış madenler,enzimler,eksik eksik miktarlarda öbür vitaminler,yine açıklanmış miktarda protein ve asitler vardır Balın tadı ve rengi öbür olabilir Bu da özün alındığı kaynağa tabi bir durumdur