Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

arıların bir bildiği var

arıların bir bildiği var
0
130

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
arıların bir bildiği var

1 Arılar 1 gram bal için çiçeklere minimum 7000 uçuş yapıyorlar

Sen ömür boyu mutluluk için yüzlerce defa pişman olmayı, binlerce kez naz çekmeyi, onlarca kez kavga etmeyi, anlaşmazlığa düşmeyi, düş kırıklığına uğramayı, çiçekler getirmeyi, çikolatalar almayı, yüzlerce defa özür dilemeyi, binlerce defa sözünü geri almayı, binlerce defa “affet beni demeyi, on binlerce defa “seni seviyorum demeyi göze almalı değil misin?

2 Bir kg bal için ise 40 bin tane arı, 6 milyon çiçeği dolaşıyor

Sen bir tutam sevda için, hiç bitmeyecek bir aşk için, en düşük beş duyunla, onlarca duygunla, binlerce güzel sözle, yüzlerce bakışla, susuşla, dinleyişle, dokunuşla, sevdiğinin beş duyusunu dolaşmalı, yüzlerce beklentisini karşılamalı, onlarca duygusuna karşılık vermeli, düş kırıklıklarına, tedirginliklerine, nazlarına, kaprislerine, hüzünlerine, pişmanlıklarına, taşkınlıklarına, vurdumduymazlıklarına, kararsızlıklarına, korkularına, kaygılarına içten seyahat etmeli, onun kalbinin bütün köşelerini, aklının bütün kıvrımlarını, ruhunun bütün vadilerini dolaşmalı değil misin?

3 Bal arıları bir peteği doldurabilmek için 100 milyon çiçeğin nektarını emiyor ve 100000 km kanat çırpıyor

Evinde mutluluğu ağırlayabilmek için, kalbine aşkı doldurabilmek için, hayattan umduğunu bulabilmek için, bol miktarda zahmete katlanmalı, bol miktarda engelleri aşmalı, eşini bilmek için, onu bir çiçek değin özel görmeli, ona konuşurken en az bir arı değin seçici olmalı değil misin? Çiçekler nektarlarını gizlerler; arı çalıştığı için özlerini bala çevirirler; sen de eşinde saklı olanı açığa içeri almamak için çalışmalısın, aralıksız kanat çırpmalısın

4 Arılar bu çalışmanın aralarında birbirlerine bakıp bakıp “Niçin her zaman ben çalışıyorum? demiyorlar herkes kendisinden bekleneni yapıyor pek

Sen “hep ben bir şeyler yapıyorum, peki ya sen? derken, eşine de benzer soruyu sorma hakkı tanımış olduğunun farkında yok misin? Sen sana düşeni yap; ona düşen ise ona kalsın Sen kendinden bekleneni yapınca, bari yetersiz olan bir yarıyı tamamlamış olacak yok misin? Lakin “önce sen yap fakat… dedikçe, elinde yarım bile olmayacak, sonuçta daha fazla eksiğin olacak

5 Bir arı kolonisinin 1 kg bal üretebilmesi için 8 kg bal tüketmesi gerekiyor Bu da koloninin 6 defa dünya çevresini dönmesi anlamına geliyor

Sevgiyi biçmek istediğin yere sevgi ekmelisin Sevinç olmak istediğin tarlaya emek vermelisin Dünyanın en güzel çiçeği bile bakımsız kalınca soluyor, renklerini kaybediyor Arılar nasıl başkalarına verecekleri 1 kg bal için 8 kg balı kendileri için harcıyorlarsa, sen de 1 kg bal tadında aşk beklediğin eşinin hiç olmazsa 1 kg ’lık (sahiden 8 kg olması gerekiyor!) bal tadında aşkı almasına müsade vermelisin Korkma, bunun için dünya çevresini 6 kere dönmen gerekmiyor! Onu sarıp kucaklaman, kalbini çepeçevre kuşatman yeter de artar bile

6 Arılar bunu binlerce yıldır yapıyorlar; çünkü onların fıtratına vahyedilmiştir bal gerçekleştirmek

Sen bari sadece bugün arılar gibi davran Dün arılar gibi davranmamış olsan da kayda değer değil; geçen günkü gün geçti Dün yaptıklarınyapmadıkların bugün yapacakların konusunda ayağına çelme takmasın Arılar gibi faydalanmak için yarını da bekleme Şunu kesinlikle bil ancak, yarın hiç gelmeyecek; gelince adını “bugün diye değiştirmiş olacak Buna kadar, “yarın yaptığın bir şey olmayacak Ne yaparsan “bugün yaparsın Bugün yaptığın her meslek bir ömür boyu yaptığın meslek olur

Sabrın ama bugünün hakkını vermeye yeter Bir De kalbini dinlersen, kalbine sevmek için tahsis etmek gerektiğini söyleyen “sözler kazındığını sen de ayrım edeceksin Senin fıtratına da banal işlere bile aşkla başlamak, herzamanki şeylere bile doğaüstü hayranlıkla bakmak vahyedilmiştir

7 Arılar iğnelerini ama hayatları tehlikeye girdiğinde kullanıyorlar ve yalnızca bir defa kullanıyorlar

Sen de kendini tehlikede görebilirsin İğneni kullanmakta kendini haklı gördüğün zamanlar olabilir Fakat, unutma ki iğnenin en güvenli olmayan ucu kendine batmaktadır Eşinin canını yakman senin canını da yakıyor olmalı Sevdiklerine acı vermen en başta seni acıtıyor olmalı Mutsuzluk üretenlerin hiçbiri mutlu değildir; unutma Oysa mutluluk ne değin bulaşıcıdır!

8 Bir arı kendi ağırlığının 330 katı tartma çeker

“Bunca sözün bana faydası değil ancak… diyorsan, “Bundan Böyle sabrım kalmadı, dayanamıyorum! diye düşünüyorsan, bir defa daha bak kendine; belki de kapasitenin hepsini kullanmıyorsun Taşıdığın yük taşıyabileceğinin hepsi değil belki de…

9 Arılar çiçekleri sever, kovana elleri abes dönmezler

Sen de, sevdiğin de çiçekleri seviyorsanız; eve elin anlamsız dönme

10 Arıların bu yazıdan haberleri yok

Senin haberin olsun

*

858,467Konular
981,168Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt