Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arjantinin En Ünlü Yemekleri

Arjantinin En Ünlü Yemekleri
0
146

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Arjantin Mutfağı hakkında data

Arjantin Ünlü Yemekleri

Arjantin mutfağı ete dayalı bir mutfaktır Arjantin dünyanın en çok sığır eti üreten ülkesidir Çok fazla ekmek tüketmeyen Arjantinliler genel olarak pirinç ve patates yerler Kuzey Arjantin'de mutfak tahıl ve ete dayanır Fakat bu bölgede sığır eti yerine keçi eti tüketilir Ayrıca Arjantinliler tatlıyı fazla severler

Birkaç Arjantin yemeğini örnek verecek olursak;

Chimichuri

Bu yemek yemek için gerekli olan malzemeler

Barbekü İçin Safranlı Marinad
1,5 su bardağı marinad sosu için:
12 tatlı kaşığı safran
120 ml beyaz sirke
1 baş soğan
120 ml zeytinyağı (12 su bardağı)
2 kocaman diş sarımsak
14 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı limon suyu
12 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuzlu

Yapılışı

Safranı limon suyunda erimesi için 20 dakika dek bekletin Soğanı ufak minik doğrayın Sarımsakları dövün Sırça bir kapta bütün malzemeyi karıştırın ve ağzı fazla sıkı kapanan sırça bir kavanoza koyarak 24 saat buzdolabında bekletin Et ve tavuklarınızı, hatta deniz ürünlerini bu sosta marine ederek ızgara yapabilirsiniz Ayrıca sarımsaklı ekmeğin üzerine bir tutam sürerek ızgara etlerinzin yanında servis yapabilirsiniz


Panada

Bu yemek için gerekli olan malzemeler

Izgarada ya da fırında kızartılmış 600 gram koyun eti,
3 baş soğan,
1 diş sarımsak,
15 kaşık kapari,
tuzlanmış iki sardalye,
1 kaşık un,
2 baş karanfil,
1 tutam merzengûş otu,
yeteri kadar zeytinyağı,
et suyu,
tuz ve karabiber

yapılışı

Eti iki kez makineden geçirip bir porselen kâseye koyun Soğanları rendeleyip kıyılmış etin üzerine boşaltın Sarmısakla karanfili havanda iyice dövün ve bunları da porselen kâsedekilere ekleyin
Sardalyelerin tuzlarını giderip bol suda yıkayın ve havanda döverek macun durumuna getirin Bunu da kâsedekilere ilave edin Merzengûş otunu da serptikten sonradan kâsedekileri en ince ayrıntısına kadar karıştırıp birbirlerine yedirin
Bir tavaya yarım bardak dek zeytinyağı dökün Porselen kâsedeki karışımı da içine atın ve bunları hafif bir ateşte tahta kaşıkla karıştırarak iyice kavurun Kıymalı karışım ayrıntılarıyla kavrulunca, tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederken unu serpiştirerek dökün, biriki dakika karıştırarak pişirdikten daha sonra iki kepçe dek sıcak et suyu ekleyin ve kaptakiler macun gibi oluncaya değin pişirin Icabında bir kepçe daha et suyu dökülebilir
Kaptakiler en ince ayrıntısına kadar susamış kalıp macun gibi pişince bunu servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın
Sağlık Durumu olsun *
 
858,497Konular
982,562Mesajlar
30,303Kullanıcılar
ososkksSon üye
Üst Alt