iltasyazilim
FD Üye
Arjantin Mutfağı hakkında data
Arjantin Ünlü Yemekleri
Arjantin mutfağı ete dayalı bir mutfaktır Arjantin dünyanın en çok sığır eti üreten ülkesidir Çok fazla ekmek tüketmeyen Arjantinliler genel olarak pirinç ve patates yerler Kuzey Arjantin'de mutfak tahıl ve ete dayanır Fakat bu bölgede sığır eti yerine keçi eti tüketilir Ayrıca Arjantinliler tatlıyı fazla severler
Birkaç Arjantin yemeğini örnek verecek olursak;
Chimichuri
Bu yemek yemek için gerekli olan malzemeler
Barbekü İçin Safranlı Marinad
1,5 su bardağı marinad sosu için:
12 tatlı kaşığı safran
120 ml beyaz sirke
1 baş soğan
120 ml zeytinyağı (12 su bardağı)
2 kocaman diş sarımsak
14 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı limon suyu
12 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuzlu
Yapılışı
Safranı limon suyunda erimesi için 20 dakika dek bekletin Soğanı ufak minik doğrayın Sarımsakları dövün Sırça bir kapta bütün malzemeyi karıştırın ve ağzı fazla sıkı kapanan sırça bir kavanoza koyarak 24 saat buzdolabında bekletin Et ve tavuklarınızı, hatta deniz ürünlerini bu sosta marine ederek ızgara yapabilirsiniz Ayrıca sarımsaklı ekmeğin üzerine bir tutam sürerek ızgara etlerinzin yanında servis yapabilirsiniz
Panada
Bu yemek için gerekli olan malzemeler
Izgarada ya da fırında kızartılmış 600 gram koyun eti,
3 baş soğan,
1 diş sarımsak,
15 kaşık kapari,
tuzlanmış iki sardalye,
1 kaşık un,
2 baş karanfil,
1 tutam merzengûş otu,
yeteri kadar zeytinyağı,
et suyu,
tuz ve karabiber
yapılışı
Eti iki kez makineden geçirip bir porselen kâseye koyun Soğanları rendeleyip kıyılmış etin üzerine boşaltın Sarmısakla karanfili havanda iyice dövün ve bunları da porselen kâsedekilere ekleyin
Sardalyelerin tuzlarını giderip bol suda yıkayın ve havanda döverek macun durumuna getirin Bunu da kâsedekilere ilave edin Merzengûş otunu da serptikten sonradan kâsedekileri en ince ayrıntısına kadar karıştırıp birbirlerine yedirin
Bir tavaya yarım bardak dek zeytinyağı dökün Porselen kâsedeki karışımı da içine atın ve bunları hafif bir ateşte tahta kaşıkla karıştırarak iyice kavurun Kıymalı karışım ayrıntılarıyla kavrulunca, tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederken unu serpiştirerek dökün, biriki dakika karıştırarak pişirdikten daha sonra iki kepçe dek sıcak et suyu ekleyin ve kaptakiler macun gibi oluncaya değin pişirin Icabında bir kepçe daha et suyu dökülebilir
Kaptakiler en ince ayrıntısına kadar susamış kalıp macun gibi pişince bunu servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın
Sağlık Durumu olsun *
Arjantin Ünlü Yemekleri
Arjantin mutfağı ete dayalı bir mutfaktır Arjantin dünyanın en çok sığır eti üreten ülkesidir Çok fazla ekmek tüketmeyen Arjantinliler genel olarak pirinç ve patates yerler Kuzey Arjantin'de mutfak tahıl ve ete dayanır Fakat bu bölgede sığır eti yerine keçi eti tüketilir Ayrıca Arjantinliler tatlıyı fazla severler
Birkaç Arjantin yemeğini örnek verecek olursak;
Chimichuri
Bu yemek yemek için gerekli olan malzemeler
Barbekü İçin Safranlı Marinad
1,5 su bardağı marinad sosu için:
12 tatlı kaşığı safran
120 ml beyaz sirke
1 baş soğan
120 ml zeytinyağı (12 su bardağı)
2 kocaman diş sarımsak
14 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı limon suyu
12 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuzlu
Yapılışı
Safranı limon suyunda erimesi için 20 dakika dek bekletin Soğanı ufak minik doğrayın Sarımsakları dövün Sırça bir kapta bütün malzemeyi karıştırın ve ağzı fazla sıkı kapanan sırça bir kavanoza koyarak 24 saat buzdolabında bekletin Et ve tavuklarınızı, hatta deniz ürünlerini bu sosta marine ederek ızgara yapabilirsiniz Ayrıca sarımsaklı ekmeğin üzerine bir tutam sürerek ızgara etlerinzin yanında servis yapabilirsiniz
Panada
Bu yemek için gerekli olan malzemeler
Izgarada ya da fırında kızartılmış 600 gram koyun eti,
3 baş soğan,
1 diş sarımsak,
15 kaşık kapari,
tuzlanmış iki sardalye,
1 kaşık un,
2 baş karanfil,
1 tutam merzengûş otu,
yeteri kadar zeytinyağı,
et suyu,
tuz ve karabiber
yapılışı
Eti iki kez makineden geçirip bir porselen kâseye koyun Soğanları rendeleyip kıyılmış etin üzerine boşaltın Sarmısakla karanfili havanda iyice dövün ve bunları da porselen kâsedekilere ekleyin
Sardalyelerin tuzlarını giderip bol suda yıkayın ve havanda döverek macun durumuna getirin Bunu da kâsedekilere ilave edin Merzengûş otunu da serptikten sonradan kâsedekileri en ince ayrıntısına kadar karıştırıp birbirlerine yedirin
Bir tavaya yarım bardak dek zeytinyağı dökün Porselen kâsedeki karışımı da içine atın ve bunları hafif bir ateşte tahta kaşıkla karıştırarak iyice kavurun Kıymalı karışım ayrıntılarıyla kavrulunca, tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederken unu serpiştirerek dökün, biriki dakika karıştırarak pişirdikten daha sonra iki kepçe dek sıcak et suyu ekleyin ve kaptakiler macun gibi oluncaya değin pişirin Icabında bir kepçe daha et suyu dökülebilir
Kaptakiler en ince ayrıntısına kadar susamış kalıp macun gibi pişince bunu servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın
Sağlık Durumu olsun *