iltasyazilim
FD Üye
Arjantin Yemekleri
Arjantinin Yemek Yemek Çeşitleri
Bal Kabağı Dolması
Malzemeler
1 orta zirve bal kabağı
1 kg gulaş indirilmiş sığır eti
1 büyük baş soğan
2 diş sarımsak
2 büyük domates
1 yeşil biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
10 adet kuru kayısı
3 patates
3 tatlı patates
2 su bardağı et suyu (2 etsu tabletle hazırlanmış)
1 kahve fincanı dry cherry ya da 12 kahve fincanı kayısı likörü
1 su bardağı konserve darı
100 gr tereyağı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
tuzlu
Bal Kabağı Dolmasının Yapılışı
Soğanı ve yeşil biberi ince ince kıyın Sarımsakları dövün Domatesleri ufak küçük doğrayın Derin bir tavaya sıvıyağı ve tereyağının yarısını koyup kızdırın Eti içine atarak et altınımsı kahverengi bir renk alıncaya değin kızartın Et kızarınca içine soğan ve sarımsakları ekleyip, hafif ateşte 34 dakika kavurun sonradan ateşi yükselterek, etlerin üzerine, domatesleri, yeşil biberi, bir tatlı kaşığı şekeri, karabiberi ve etsu tabletleri ile hazırladığınız et suyunu ekleyin Kaynamaya başlayınca ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve 1 saat, etler tamamen yumuşayıp pişinceye dek, hafif hafif kaynamaya bırakın Et pişerken patatesleri soyup ufak küpler halinde doğrayın Tavada, kalan tereyağının yarısını eritin Yağınız eriyince içine kayısıları atın ve 12 dakika çevirin Üstüne 1 tatlı kaşığı toz şeker atın, bir defa daha çevirip patatesleri ek edin Hepsini 5 dakika kavurun
Etin pişmesinin sonuna dürüst, yaklaşık olarak 10 dakika önce ete, kayısılan ve patatesleri ilave edin ve daima birlikte yine hafif ateşte pişirin
Etiniz pişerken, bal kabağını üstteki kısmından kapak şeklinde kesin Kabağın içindeki çekirdekleri ve lifli kısmı temizleyin Bal kabağını yıkayarak, süzün İçinden servis yapabileceğiniz bir fırın kabına koyun Kalan tereyağını eritin Balkabağının içini erimiş tereyağı ile yağlayıp, karabiber ve tuz serpin
sonradan etinizi ateşten çekin İçine konserve mısırları, cherry veya likörü, tuzu ek edip, yavaş yavaş, kayısıları zedelemeden karıştırın Yahninizi bal kabağının içine boşaltın, kabağın bir kenara koyduğunuz kapağı ile ağzını kapatın Önceden 170 derecede kızdırdığınız fırında, bal kabağının etli kısmı pişinceye ve kabuğu hafif kahverengi bir renk alıncaya dek 1 saat pişirin
Bal Kabağı Dolmasını pişince fırından çıkarın İçinde piştiği kaptan çıkarmadan, kepçe ile içinden önce yahniyi, sonra da bal kabağının etli kısmını alarak servis yapın
Chimichurri
Malzemeler
1,5 su bardağı marinad sosu için:
12 su bardağı sıvıyağ
12 su bardağı sirke
14 su bardağı su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 iri diş kıyılmış sarmısak
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
15 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik ya da 2 tatlı kaşığı kuru kekik
12 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuzlu
Yapılışı
Bütün malzemeleri derin bir sırça kapta karıştırın Kapağı sıkı kapanan bir kavanoza koyup 24 saat buzdolabında beklettikten sonradan marinad için kullanın
Empanadas
Malzemeler
Hamur için
3 bardak un
3 yemek kaşığı tereyağı(küp, küp doğranmış )
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke
İç malzemesi
İsteğe kadar kıymalı, tavuklu, parça etli, peynirli, sebzeli vbharç
Üzeri için
1 yumurta
1 yemek yemek kaşığı su
Yapılışı
Bir kapta su, yumurta beyazı, yumurta ve sirke karıştırılıp, ayrıntılarıyla çırpılır Un, tuzlu ve tereyağı geniş bir kaba konulur ve parmak ucu ile en ince ayrıntısına kadar karıştırılır Ortası açılır ve istikrarsız karışım içine dökülür Hepsi ayrıntılarıyla hamur olana değin karıştırılır Unlu bir zeminde yoğurulur, strece sarılıp dinlendirilmek üzere buzdolabına konulur Buzdolabında bir saat bekletilir bu vesileyle istenilen iç hazırlanır, pişirilir ve soğuyana dek bekletilir
Buzdolabından çıkarılan hamur beze büyüklüğünde parçalara ayrılır Unlanan tezgahın üzerine konulur , üzeri hafifçe unlanır ve merdaneyle daire şeklinde açılır Açılan hamurun yarısına iç malzeme konulur ve hamurun diğer kısmı üstüne kapatılır Parmak uçlarıyla kıvıra kıvıra kenarları kapatılır Bütün hamurlar için aynı operasyon yapılır Tepsiye yağlı kağıt serilir, empanadalar üstüne yerleştilir Üzerlerine bir kapta karıştırılan yumurta ve su karışımı fırça ile sürülür Önceden 180 Cde ısıtılmış fırında maks 25 dak(kızarana kadar) pişirilir Ilınması beklenir ve servis edilir
Arjantin Usulü Sebze Çorbası
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı un
5 su bardağı tavuk suyu
1 havuç (kazınıp kocaman çeper biçimi doğranmış)
2 çorba kaşığı kereviz rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 nehir kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı hindistancevizi
4 yumurtanın sarısı
250 gr (1 su bardağı) krema
Çorbanın Yapılışı
Büyük bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, unu ekleyerek pürtüksüz bir bulamaç yapınız ağır ağır, kabarcıklar oluşmamasına dikkat ederek, tavuk suyunu katınız Havuç, kereviz rendesi, tuz, biber ve hindistancevizi ekleyip, karıştırınızTencereyi baştan ateşe oturtup, çorbayı sürekli karıştırarak kaynatınız Çorba kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, çorbayı 30 35 dakika, sebzeler iyice yumuşayana dek pişirinizbu vesileyle minik bir kasede yumurta sarılarını ve kremayı, bir çatalla iyice karıştırınız
Yumurta sarısı krema karışımını çorbaya ekleyip, kesintisiz karıştırarak 5 dakika daha, çorba kalınlaşıp pürtüksüz olana kadar pişiriniz (Çorbanın bu sırada kaynamamasına dikkat ediniz)Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış servis kaselerine boşaltarak, servis edinizArjantin usulü sebze çorbasını, kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz *
Arjantinin Yemek Yemek Çeşitleri
Bal Kabağı Dolması
Malzemeler
1 orta zirve bal kabağı
1 kg gulaş indirilmiş sığır eti
1 büyük baş soğan
2 diş sarımsak
2 büyük domates
1 yeşil biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
10 adet kuru kayısı
3 patates
3 tatlı patates
2 su bardağı et suyu (2 etsu tabletle hazırlanmış)
1 kahve fincanı dry cherry ya da 12 kahve fincanı kayısı likörü
1 su bardağı konserve darı
100 gr tereyağı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
tuzlu
Bal Kabağı Dolmasının Yapılışı
Soğanı ve yeşil biberi ince ince kıyın Sarımsakları dövün Domatesleri ufak küçük doğrayın Derin bir tavaya sıvıyağı ve tereyağının yarısını koyup kızdırın Eti içine atarak et altınımsı kahverengi bir renk alıncaya değin kızartın Et kızarınca içine soğan ve sarımsakları ekleyip, hafif ateşte 34 dakika kavurun sonradan ateşi yükselterek, etlerin üzerine, domatesleri, yeşil biberi, bir tatlı kaşığı şekeri, karabiberi ve etsu tabletleri ile hazırladığınız et suyunu ekleyin Kaynamaya başlayınca ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve 1 saat, etler tamamen yumuşayıp pişinceye dek, hafif hafif kaynamaya bırakın Et pişerken patatesleri soyup ufak küpler halinde doğrayın Tavada, kalan tereyağının yarısını eritin Yağınız eriyince içine kayısıları atın ve 12 dakika çevirin Üstüne 1 tatlı kaşığı toz şeker atın, bir defa daha çevirip patatesleri ek edin Hepsini 5 dakika kavurun
Etin pişmesinin sonuna dürüst, yaklaşık olarak 10 dakika önce ete, kayısılan ve patatesleri ilave edin ve daima birlikte yine hafif ateşte pişirin
Etiniz pişerken, bal kabağını üstteki kısmından kapak şeklinde kesin Kabağın içindeki çekirdekleri ve lifli kısmı temizleyin Bal kabağını yıkayarak, süzün İçinden servis yapabileceğiniz bir fırın kabına koyun Kalan tereyağını eritin Balkabağının içini erimiş tereyağı ile yağlayıp, karabiber ve tuz serpin
sonradan etinizi ateşten çekin İçine konserve mısırları, cherry veya likörü, tuzu ek edip, yavaş yavaş, kayısıları zedelemeden karıştırın Yahninizi bal kabağının içine boşaltın, kabağın bir kenara koyduğunuz kapağı ile ağzını kapatın Önceden 170 derecede kızdırdığınız fırında, bal kabağının etli kısmı pişinceye ve kabuğu hafif kahverengi bir renk alıncaya dek 1 saat pişirin
Bal Kabağı Dolmasını pişince fırından çıkarın İçinde piştiği kaptan çıkarmadan, kepçe ile içinden önce yahniyi, sonra da bal kabağının etli kısmını alarak servis yapın
Chimichurri
Malzemeler
1,5 su bardağı marinad sosu için:
12 su bardağı sıvıyağ
12 su bardağı sirke
14 su bardağı su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 iri diş kıyılmış sarmısak
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
15 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik ya da 2 tatlı kaşığı kuru kekik
12 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuzlu
Yapılışı
Bütün malzemeleri derin bir sırça kapta karıştırın Kapağı sıkı kapanan bir kavanoza koyup 24 saat buzdolabında beklettikten sonradan marinad için kullanın
Empanadas
Malzemeler
Hamur için
3 bardak un
3 yemek kaşığı tereyağı(küp, küp doğranmış )
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke
İç malzemesi
İsteğe kadar kıymalı, tavuklu, parça etli, peynirli, sebzeli vbharç
Üzeri için
1 yumurta
1 yemek yemek kaşığı su
Yapılışı
Bir kapta su, yumurta beyazı, yumurta ve sirke karıştırılıp, ayrıntılarıyla çırpılır Un, tuzlu ve tereyağı geniş bir kaba konulur ve parmak ucu ile en ince ayrıntısına kadar karıştırılır Ortası açılır ve istikrarsız karışım içine dökülür Hepsi ayrıntılarıyla hamur olana değin karıştırılır Unlu bir zeminde yoğurulur, strece sarılıp dinlendirilmek üzere buzdolabına konulur Buzdolabında bir saat bekletilir bu vesileyle istenilen iç hazırlanır, pişirilir ve soğuyana dek bekletilir
Buzdolabından çıkarılan hamur beze büyüklüğünde parçalara ayrılır Unlanan tezgahın üzerine konulur , üzeri hafifçe unlanır ve merdaneyle daire şeklinde açılır Açılan hamurun yarısına iç malzeme konulur ve hamurun diğer kısmı üstüne kapatılır Parmak uçlarıyla kıvıra kıvıra kenarları kapatılır Bütün hamurlar için aynı operasyon yapılır Tepsiye yağlı kağıt serilir, empanadalar üstüne yerleştilir Üzerlerine bir kapta karıştırılan yumurta ve su karışımı fırça ile sürülür Önceden 180 Cde ısıtılmış fırında maks 25 dak(kızarana kadar) pişirilir Ilınması beklenir ve servis edilir
Arjantin Usulü Sebze Çorbası
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı un
5 su bardağı tavuk suyu
1 havuç (kazınıp kocaman çeper biçimi doğranmış)
2 çorba kaşığı kereviz rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 nehir kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı hindistancevizi
4 yumurtanın sarısı
250 gr (1 su bardağı) krema
Çorbanın Yapılışı
Büyük bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, unu ekleyerek pürtüksüz bir bulamaç yapınız ağır ağır, kabarcıklar oluşmamasına dikkat ederek, tavuk suyunu katınız Havuç, kereviz rendesi, tuz, biber ve hindistancevizi ekleyip, karıştırınızTencereyi baştan ateşe oturtup, çorbayı sürekli karıştırarak kaynatınız Çorba kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, çorbayı 30 35 dakika, sebzeler iyice yumuşayana dek pişirinizbu vesileyle minik bir kasede yumurta sarılarını ve kremayı, bir çatalla iyice karıştırınız
Yumurta sarısı krema karışımını çorbaya ekleyip, kesintisiz karıştırarak 5 dakika daha, çorba kalınlaşıp pürtüksüz olana kadar pişiriniz (Çorbanın bu sırada kaynamamasına dikkat ediniz)Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış servis kaselerine boşaltarak, servis edinizArjantin usulü sebze çorbasını, kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.