Arkadan 16 önden 50 görünmeyin! önden mi arkadan mı diye soruyor arkadan dayanıyor önden sokma kısa uzun elbiseler kısa uzun abiyeler Konu başlığından vıyyy sapık bişiiidemeyinModa ile ilgilidirarkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdcd22cfalt Big Grin Giyim çok kayda değerdikkattbuyrunarkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdcd22cfalt İşin sırrı modern lakin kendiniz gibigiyinmekte yatıyor Ne kızınızın ikizi gibi olun, ne de bol kıyafetlere bürünün Mini etek, küçük şort ve yırtık jeanlerden de uzaktan durun verdana,genevaOrta yaşlı kadınlara stil danışmanlığı yapan Sue Donnelly, bildiğiniz verdana,geneva imaj danışmanlarından değil o Müşterileri yalnızca 50 yaş civarı ve üstü kadınlardan oluşuyor Kendisi de o yaşlarda zaten Üniversitede teoloji aydınlatılmış lakin bu işe başlayana dek turizm sektöründe çalışmış Moda ile hep ilgiliymiş; başkalarını giydirmekten zevk alırmış Bir yandan da moda sektörünün orta ihtiyar kadınları görmezden geldiğini düşünürmüş O günlerde, orta yaşlı kadınlara danışmanlık vermeyi aklına koymuş 46 yaşında profesyonel olarak imaj danışmanlığına başlamış; 50 yaş gününde ise video dersler de verdiği internet sitesini kurmuş 50'li yaşlarımı heyecanla bekliyordum,diyor Donnelly Fakat menopoz sinyallerini verip, uyku düzenimi bozmaya, cisim şeklimi ve en kötüsü de, ruh halimi değiştirmeye başlayınca, başa çıkmam zorlaştı Bu meslek ile kendime geldim,diye de devam ediyor O yıllarda satın aldığı bütün kıyafetlerin gri olmasına şaşmamak gerek Diğer orta yaşlı kadınların da gri ve bol giysilere bürünmemesi içir Feel Fab at 50 (50'nizde Çok Iyi Hissedin) ve Style Bible for Women over 40 (40 yaş Üzeri Kadınlar için Stil İncili) adlı iki kitap yazmış; Donnelly, 50 yaş üzeri kadınların giyimiyle ilgili görüşlerini, orta yaş modasını ve daha genç görünümenin sırlarını SABAH'a anlattı PARA DA SÜRE DA ORTA YAŞLI KADINLARDA verdana,geneva 50 yaş üzerindeki kadınların niçin imaj danışmanlığına ihtiyaçları olduğunu düşünüyorsunuz? Çoğu nedeni var aslında lakin en önemlisi menopoz sebebiyle karoser şeklinin değişmesi ve kadınların, kendilerini yakışanı anlamakta zorlanmasıdır Bu yaşlarda hayatlarda birtakım değişiklikler olur mutlaka; boşanma, çoğalan çocuğun evden ayrılması, iş değişikliği gibi Birçok bayan kim olduğunu, hayattan ne istediğini sorgulamaya başlar Bu sorgulamayla gelen değişimin ilk adımı da, yeni ve eşsiz bir imajdır Bunun için genelde mağaza mağaza dolaşır lakin kendine yakışan kıyafetler bulamazlar Bir yanlamasına demode görünmemeye, öteki yandan da yaşı için pozitif genç kaçan kıyafetler almamaya çalışırken keyfi kaçar verdana,geneva Moda sektörü 50 yaş üzeri kadınların giyimkuşam ihtiyaçlarına ve isteklerine yanıt verebiliyor mu sizce? Moda sektörü iyice gençlik üstüne çalışıyor Bu; 'müşteriyi markaya gençken bağlama' felsefesinden geliyor ve bundan böyle çok demode bir teşebbüs gerçekte Bugünlerde para da, zaman da orta ihtiyar kadınların elinde Fakat ne yazık oysa ne moda tasarımcıları, ne de markalar bunun farkına varabilmiş değil Biz orta ihtiyar kadınlar, iyi servis için de para harcamaya hazırız Tek derdi kıyafet satmak olan, bir şeyin bize yakışıp yakışmadığını umursamayan 17'lik satmak danışmanlarıyla muhatap olmak istemiyoruz Bizimle gerçekten ilgilenen insanların çalıştığı, güzel mağazalar istiyoruz Kıyafetlerin de fazla pahalı olmasına lüzum değil Nitelikli kumaşlar, biraz uzunca kollar ve hafifçe yüksek beller gibi teferruat ve iyi tasarımlar, işimizi görür verdana,geneva 50 yaş üzeri kadınlara nasıl yardım ediyorsunuz? Bazı kadınlar stilini danışıyor ve yeni fikirler soruyor Bazılarının iş hayatı için 'kişisel marka' yaratıyorum Bazıları ise, kendilerine güvenlerini baştan kazanması gereken kişiler Eğer aynaya baktığınızda gördüğünüz kişiyi beğenirseniz, otomatikman kendinizi iyi hissedersiniz Defalarca iyi hissederseniz, insanlar da sizin kendinize olan güveninizden etkilenirler Bu da keza iş, keza de aşk hayatınızı olumlu etkiler O yüzden dış görünüş, birçok insanın düşüncesinin aksine, önemlidir verdana,geneva Kadınlara 'harika' görünmeleri ve kendilerini de pek hissetmeleri için başlangıçta ne öneriyorsunuz? Adamakıllı kendiniz olmalı ve ona tarafından giyinmelisiniz Kıyafetlerinizi de sizi iyi bildiren, güçlendiren ve size yakışanlar arasından seçmelisiniz verdana,geneva 'Kadınlar hangi yaşta olursa olsun, hissettikleri yaşa tarafından giyinmelidir' fikrine katılıyor musunuz? Bugünün orta yaşlıları önceki jenerasyonlara kadar çok daha genç ve enerjik hissediyor kendilerini Annemin zamanında bırakın 50'yi, 40 bile yaşlı sayılırdı Ama bizim kozmetiğe, gerekirse estetik operasyonlara, spora, iyi beslenmeye harcayacak daha fazla paramız var Ama ne olursa olsun, vücut yaşlanıyor Yerçekimi gücünü gösteriyor; üst kollar gevşekleşiyor, karınlar büyüyor, cilt kırışıyor ve yüksek topuklularla yürümek, dayanılmaz oluyor Gardıroplarımızı bu değişime uydurmamız şart Ben bizzat 50 yaş üzeri kadınların kıyafetlerinin modern ve stil sahibi olması gerektiğini düşünüyorum Eğer ceset yapınız ve karakteriniz kaldırıyorsa, trendleri uygulayabilirsiniz Ama hiçbir vakit size ufak gelen şeylerin içine sığmaya veya çadır gibi kıyafetler aşağı bedeninizi gizlemeye çalışmayın Her bayan, kendisini içinde iyi hissettiği, kendisi için içten olduğuna inandığı şeyi giymelidir Sonuç Olarak bütün kıyafetler vücudu iyi göstermeli, kişiliğinizi yansıtmalı, gireceğiniz ortamlara ve çevrenizin beklentilerine uygun ve çağdaş olmalıdır Müşterilerime her zaman 'Sevdiğiniz lakin bununla beraber sizi seven kıyafetleri alın,' derim YIRTIK JEAN VE KÜÇÜK ETEKTEN UZAKTAN DURUN verdana,geneva Yani ne kızınızın ikizi gibi görünmeli, ne de vücudunuzdan utanıp onu saklamalısınız Evet Çok bol şeyler güzel durmaz Kızınızın da sizinle aynı yaşta görünmekten hoşlanacağını sanmıyorum Giyiminiz size uyacak şekilde çağdaş ve genç olmalı Trendleri de, size yakışan şekilde uygulayın id verdana,geneva Dergilerin 45 ya da 50 yaş üzeri tarz önerisi sayfaları genelde koyu renkli ve can sıkıcı kıyafetlerden oluşuyor Neden bir yaştan daha sonra kadınları belirli kalıplara sokmaya çalışıyoruz? Çünkü birçok insan siyah ve koyu renklerin insanı ince gösterdiğine inanır Canlı ve açık renklere göre öyledirler ama bununla birlikte beti benzi kaçmış ve de gösterirler Yüzünüzün halsiz ve halsiz görünmesi, size aniden birkaç yaş aniden ekler verdana,genevaArkadan 16, önden 60 yaşında belirmek verdana,geneva 1548541289 1548541289 arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78 http:wwwsabahcomtrciradioBullet Kendiniz olun Çağdaş kıyafetler giyin fakat giysilerinize kendi stilinizi de katın 1548541289 1548541289 arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78 http:wwwsabahcomtrciradioBullet İç çamaşırı seçimi önemlidir Onları, bir evin temeli gibi düşünün Içten iç çamaşırları siluetinizi çok daha hoş, sizi de çok daha ince gösterebilir 1548541289 1548541289 arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78 http:wwwsabahcomtrciradioBullet Kollar yaşı emin eder En iyisi, kolları bilekten birazcık yüksekte biten bluzları tercih etmektir Ayrıca daha feminen durursunuz, ayrıca de bacaklarınızı daha uzun gösterirler 1548541289 1548541289 arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78 http:wwwsabahcomtrciradioBullet Makyaj, herkese kadar değişir Lakin yoğun fondöten, aşırı pudra gibi kırışıklıkları emin edecek ürünleri kullanmayın 1548541289 1548541289 arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78 http:wwwsabahcomtrciradioBullet 50 üzeri bir takım kadınlara uzun saç çok yakışır Fakat yine de en iyisi, kısa modellerdir 1548541289 1548541289 arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78 http:wwwsabahcomtrciradioBullet Saçınızı, orijinal renginin birkaç ton açığına boyayın Fazla koyu renklerden kaçının xfUid71548541289 xfUid71548541289 arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78 http:wwwsabahcomtrciradioBullet Botoks ve estetik operasyonlar, herkesin kendi tercihidir Ama kadınların bunlara gittikçe daha fazla bağımlı olması, üzücü Hem botoksun uzun vadeli sonuçlarını bilmiyoruz bile xfUid81548541289 xfUid81548541289 arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78 http:wwwsabahcomtrciradioBullet Manikür ve pedikürü dikkatsizlik etmeyin; ellerinizi sık sık kremleyin xfUid91548541289 xfUid91548541289 arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78 http:wwwsabahcomtrciradioBullet Bu yaşlarda rejim gerçekleştirmek yerine dengeli beslenin Çok incelmek, sizi olduğunuzdan ihtiyar gösterir 01548541289 01548541289 arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78 http:wwwsabahcomtrciradioBullet Pilates, yoga, yüzme ve yürüyüş, keza stres atmamızı sağlıyor, keza de eklemleri zorlamıyor Bizim yaşlarımız için en ideal sporlar, bunlar Yoga ve pilates vücut yapısını düzelttiği için sadece ince göstermekle kalmaz, güçlenmenizi ve daha esnek olmanızı da sağlar Yoga, osteoporoz (kemik erimesi) için de en iyi çalışma 11548541289 11548541289 arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78 http:wwwsabahcomtrciradioBullet 50 yaş üzeri kadınların işleyebileceği en büyük moda günahı, arkadan 16 ama önden 60 yaşında göstermektir 21548541289 21548541289 arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78arkadan16onden50gorunmeyin5c4cdcdd30f78 http:wwwsabahcomtrciradioBullet Işık yüzümüze yansırsa daha genç dururuz Bunun için de koyu ve mat renklerdense açık ve canlı renkler kullanmak daha doğrudur Ayrıca mor ve turkuvaz, herkese yakışan renklerdir verdana,geneva Modacı ve markalara 50 yaş üzeri kadınlara özel tasarımlar yapmalarını öneriyor musunuz? verdana,geneva Şüphesiz! Bu Nedenle keza biz daha tarz sahibi giyinmiş oluruz, hem de onların markalarını büyütürüz! Tabii ki beden yapısına ve bütçeye göre çeşitlilik gösterebilir ama bizim yaş grubumuzun şık şeyler bulabileceği markalar da var Benim favorilerim Ronan Chen, Ghost, Whistles, Vivienne Westwood, Hobbs, MaxMara, Betty Barclay, Ted Baker, Anna Scholtz, Malene Birger, DKNY, Diane von Furstenberg, Evans, Marisota, La Redoute, Beige Plus, Elvi ve Box2 verdana,geneva 'Yaşlandıkça, her şeyin azı, mubahtır,' diyorsunuz Ne olursa olsun, mübalağa insanı ihtiyar gösterir Çok artı aksesuar, mücevher, makyaj Seçimlerinizi dikkatli yapın, daha fazla beğenileceksiniz verdana,geneva Peki yaş ilerledikçe tarz mi daha fazla tartı kazanır yoksa konfor ve huzur mı? Her ikisi de Bakımlı olmadığınız sürece stil sahibi ve şık da görünemezsiniz zaten Kayda Değer olan, ikisini ansızın başarabilmek verdana,geneva Genç görünmek için nasihat edeceğiniz bez ve kesim türleri var mı? Saran kumaşlardansa dökümlü olanlar seçim edilmeli Dürüst bedeni giymek bile sizi fazla daha ince gösterebilir Yarım cisim minik bir kıyafet, biriki gövde pat diye attırabilir Sorunlu olduğunu düşündüğünüz bölgelerde dökümlü kumaşlar kullanmalısınız Küçük etek gibi fazla kısa giysiler de ihtiyar gösterebilir verdana,geneva Yani kesin bir yaşın üzerinde ufak etek giyilmesine karşısınız Bacaklar formda olduğu sürece, opak çoraplarla beraber kısa eteklerin giyilmesinde bir sakınca görmüyorum Lakin mini eteği kızlarınıza bırakın bundan böyle lütfen! verdana,geneva Peki ya bikiniler? Onları da mı yalnızca gençlere tavsiye ediyorsunuz? Karoser yapısıyla alakalı bir şey bu Lakin gülünç görünme riskine girmeye ne lüzum var? Onun yerine bir tankini çok daha güzel görünür, siz de daha kuytu edersiniz verdana,geneva 'Asla giyilmemeli' dediğiniz kıyafetler var mı? Yırtık jeanler, çok kısa etekler ve mini şortlar, bu sezon birincil aklıma gelenler TOPUKLU DA KÖTÜ, DÜZ AYAKKABI DA verdana,geneva Topuklu ayakkabılarla ilgili görüşlerinizi de merak ediyorum Ben hâlâ giyebiliyorum ama çok müşterim var ki, sıcacık edemiyor Sorun değil; az topuklu ayakkabılarla da güzel görünebiliriz Pediatristler, ideal topuk yüksekliğinin 1,5 cm olduğunu söylüyor Dümdüz ayakkabılar da yüksek topuklar değin zararlı Minik platformlu babetler tercih edilebilir verdana,geneva Çanta seçimi de manâlı Büyük çantalar postüre zarar verebilir Beden yapısıyla orantılı azıcık da Ben, büyük çantaları seçim ediyorum mesela Ufak bir çanta beni olduğumdan daha iri gösterir Büyük çanta takıyorsanız, içini çok doldurmamanız ve her zaman benzer omzunuzda taşımamanız gerekir verdana,genevaMODA FENG SHUİ'Sİ UZMANI verdana,genevaSue Donnelly 'İngiltere'nin ilk moda feng shui'si uzmanı' Feng shui'nin dekorasyonla alakasını biliyoruz lakin kıyafetlerle nasıl yapılır, Donnelly anlatıyor: Moda feng shui'si, yenilikçi ve dönüşümsel bir giyinme tekniği Feng shui, iş ve yaşam alanlarındaki denge ve ahengin insanları daha mutlu, sağlıklı ve huzur kıldığı ilkesine dayanıyor Çevrenizi ona göre düzenliyorsunuz Kıyafetlerimiz de bize en yakın olan 'çevre' Bu yüzden feng shui ilkelerini kıyafetlerimize ve dış görünüşümüze uyguluyoruz Moda feng shui'si, hedeflerimize ulaşmamıza ve dış dünyaya farklılığımızı göstermemize muavin oluyor Dış görünüşümüzü, hayat tarzımızı ve amaçlarımızı, doğadaki beş elementi göz önünde bulundurarak biçimlendiriyoruz Moda çok daha eğlenceli oluyor bu şekilde Bir örnek vermem gerekirse; yetiştirmeniz gereken bir yazı ve fazla da eksik zamanınız var Tahta elementinden bir şey giyerseniz, işinizi daha hızlı halledersiniz Ben örneğin son kitabımı yazarken mavi ve yeşil renkler ile bitkisel bazlı kıyafetler giydim; çok seri bitirdim verdana,genevaKaynak: Bayan haberleri