Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ARM ve Globalfoundries 20 nm üretim için anlaştı

ARM ve Globalfoundries 20 nm üretim için anlaştı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ARM, mobil dünyada edindiği sağlam yeri daha da kuvvetlendirmek için yeni işbirliklerine gidiyorARM daha önce yonga üreticisi TSMC ile bir anlaşma yapmış ve 20 nm sürecine geçiş de dahil olmak üzere 64bit işlemcilerin geliştirilmesi için düğmeye basmışlardı Benzer bir anlaşma AMD'nin başını, üretim işlemi geçişinde yakan ve işlemci yarışında geriye düşmesine sebep olan Globalfoundries ile de yapıldı 20 nm'ye geçiş için gerekli hazırlıklar bundan sonra Globalfoundries ile de yapılacak

ARM'ın bu atakları aslında koltuğunda uzun süre rahat edemeyeceğini bilmesinden ileri geliyor Intel her ne kadar Atom ve Ivy Bridge'ler ile ARM'a tehdit olamadıysa da, bir gerçek var ki o da iş üretime gelince Intel'in eline kimsenin su dökemediği Intel Ivy Bridge ile 22 nanometreye sorunsuz bir geçiş yapmış ve yoluna duraklamadan devam etmişti Mobil arenaya da göz kırpan Intel henüz sağlam bir adım atamadı ama adım attı Bundan sonra baştan sadece mobil platformlar için tasarlanmış bir işlemci ile ortaya çıkarsa, üretim tekniklerinde lider olduklarından, hem adet bazında hem de güç tüketimi gibi önemli konularda sorun yaşamadan işlemci üretebilirler

ARM'ın da önde olduğu yarışa, Intel'in üretim başarısı tarafında da önüne geçerek devam etmesi ve Intel çözümlerinin alternatif hale gelmesini engellemesi gerekiyor TSMC ve Globalfoundries ile bu alanda atabileceği bütün adımları atmış oluyorlar Bu iki firmanın aslında rakip oluşu, bize ARM 'yedekli mi çalışmaya karar verdi' diye de düşündürtüyor İki firmanın ARM için ortak çalışacağına pek ihtimal vermiyoruz Daha çok aynı amaç için 'kim daha önce hedefleri tuturacak' rekabeti yaratılmak ve işin garantiye alınması istenmiş gibi geliyor ARM işlemcisi alacak firmalara da birden fazla seçenek sunulmuş olacak

Masa üstünde AMD'nin gerilere düşmesi ve ulaşılan yüksek performans nedeniyle kaybolan heyecan, mobil dünyada son hızla devam ediyor, üstelik herkes tüm kartlarını oynamadı
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt