iltasyazilim
FD Üye
Armut Alanası Tarifi İçin Malzemeler
*30 armut
*Yarım kilo ceviz
*Yarım kilo şeker
Armut Alanası Tarifi Yapılışı Armutların kabuklarını soyarak tepsiye diziyoruz Güneş gören bir yerde üzerini tülbentle örterek yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz İç harcı için ince çekilmiş ceviz ve şekeri karıştırıyoruz Yumuşamış armutların alt tarafından bir dilim kesiyoruz O dilimi kapak olarak kullanacağız Kestiğimiz yerden başlayarak içini oyuyoruz Oyduktan sonra içine hazırladığımız içlikten dolduruyoruz Doldururken dikkatli olalım ki çatlamasın Kapak olarak kestiğimiz dilimle ağzını kapatarak iğneyle ipliğe diziyoruz Armutların aralarına da birer ceviz diziyoruz Güneş gören bir yere asarak kurutuyoruz
*30 armut
*Yarım kilo ceviz
*Yarım kilo şeker
Armut Alanası Tarifi Yapılışı Armutların kabuklarını soyarak tepsiye diziyoruz Güneş gören bir yerde üzerini tülbentle örterek yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz İç harcı için ince çekilmiş ceviz ve şekeri karıştırıyoruz Yumuşamış armutların alt tarafından bir dilim kesiyoruz O dilimi kapak olarak kullanacağız Kestiğimiz yerden başlayarak içini oyuyoruz Oyduktan sonra içine hazırladığımız içlikten dolduruyoruz Doldururken dikkatli olalım ki çatlamasın Kapak olarak kestiğimiz dilimle ağzını kapatarak iğneyle ipliğe diziyoruz Armutların aralarına da birer ceviz diziyoruz Güneş gören bir yere asarak kurutuyoruz