iltasyazilim
FD Üye
Armut Ballandırması Tarifi İçin Malzemeler
*Armut ( ben 3 armut kullandım)
*2 su bardağı şeker
*Vanilyalı dondurma
*Fıstık
Armut Ballandırması Tarifi Yapılışı Armudun çekirdeklerini çıkartıp ikiye bölün Kabuklarını soymadan az suyla pişirin Üzerine şekeri ekleyin Biraz daha pişince kapağını açın 1015 dakika kapağı açık şekilde kısık ateşte pişirin ( Armutlar yumuşak olması lazım daha sertse biraz daha pişirmek gerekir) Pişen armutları yuvarlak bir tepsiye şerbetiyle koyuyoruz ve 510 dakika fırında 200 derecede pişiriyoruz Piştikten sonra dondurma ile servis ediyoruz
*Armut ( ben 3 armut kullandım)
*2 su bardağı şeker
*Vanilyalı dondurma
*Fıstık
Armut Ballandırması Tarifi Yapılışı Armudun çekirdeklerini çıkartıp ikiye bölün Kabuklarını soymadan az suyla pişirin Üzerine şekeri ekleyin Biraz daha pişince kapağını açın 1015 dakika kapağı açık şekilde kısık ateşte pişirin ( Armutlar yumuşak olması lazım daha sertse biraz daha pişirmek gerekir) Pişen armutları yuvarlak bir tepsiye şerbetiyle koyuyoruz ve 510 dakika fırında 200 derecede pişiriyoruz Piştikten sonra dondurma ile servis ediyoruz