iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
12 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın
Yapılışı :
Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir Bir kenarda soğumaya bırakın Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir Armutları servis kabına dik olarak oturtun Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 12 cm kalınlığında sıvanır Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 12 cm kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın
6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
12 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın
Yapılışı :
Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir Bir kenarda soğumaya bırakın Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir Armutları servis kabına dik olarak oturtun Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 12 cm kalınlığında sıvanır Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 12 cm kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın