Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Armut Bombası

Armut Bombası
0
59

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Armut Bombası MALZEMELER 6 adet Santa Maria armut 1 su bardağı cekilmiş ceviz 2 tatlı kaşığı bal 2 tatlı kaşığı şeker 1 limon rendesi 12 paket çekilmiş pötibör bisküvisi 1 paket vanilyalı hazır puding 2 su bardağı süt Süs için toz tarçın HAZIRLANIŞI Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun Tamamını soyun, daha alçak kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın Artı haşlamamalıdır, yumuşak ülkü gelmesi yeterlidir Bir kenarda soğumaya bırakın Öbür bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal adilane karıştırın Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin Pudingin artı katı kıvamlı olmaması gerekir Armutları servis kabına dik olarak oturtun Ilık durumdaki puding bir dere kaşığı yardımıyla armutların içine 12 cm kalınlığında sıvanır Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 12 cm kalaya değin doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp ayrıntılarıyla sıkıştırın En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün Son olarak sapı kapak gibi üstüne oturtun Tüm armutları bu şekilde doldurduktan daha sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın  
 
858,498Konular
982,058Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt