iltasyazilim
FD Üye
armut marmelatı tarifi
resimli armut marmelatı tarifi
armut marmelatı yapılışı
MALZEMELER
1200 gr armut
600 gr toz şeker
karanfil
HAZIRLANIŞI
Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonradan tencereye koyun Tencereye bir arz su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun Armutlar sularını salıp yeniden çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin Armutlara şekeri katın ve her tarafta tencereye alıp orta ateşe oturtun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın Sonradan ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin *
resimli armut marmelatı tarifi
armut marmelatı yapılışı
MALZEMELER
1200 gr armut
600 gr toz şeker
karanfil
HAZIRLANIŞI
Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonradan tencereye koyun Tencereye bir arz su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun Armutlar sularını salıp yeniden çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin Armutlara şekeri katın ve her tarafta tencereye alıp orta ateşe oturtun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın Sonradan ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin *