Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Armut Reçeli

Armut Reçeli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler
6 tane armut (yumuşamış, tam olmuş olacak)
3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı
Armutlar soyulur, dörde kesilir ve içinin çekirdek yuvası alınır Derin bir tencereye hazırlanan armutlar konur ve üzerine limon suyu ilave edilir, en üste şeker konur Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatılır ve ocağın altı kısılır, tencerenin kapağını kapatmadan yaklaşık 1, 52 saat çok kısık ateşte kaynatılır (not: diğer reçeller genelde yarım saatte koyulaşıyor, ama armut reçelinin koyulaşması biraz zaman alıyor, az kaynarsa hoşaf kıvamında olur) Bu arada küçük cam kavanozlar sıcak suda biraz bekletilir (kapakları metal olmalı) Isınmış kavanozlara reçel sıcak olarak doldurulur (üzeri bir parmak eksik dolacak) ve kapak sıkıca kapatılır, kavanoz ters çevrilir (bu aşamada kavanozlar çok sıcak oluyor, elinizi yakmayın ve kavanozları ıslak havlu ile tutmayın, kuru havlu daha uygundur) Reçel tamamen soğuduktan sonra kilerde veya buzdolabında saklanır Kavanoz açıldıktan sonra, reçel bitene kadar dolapta tutulur
 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt