GEREÇLER
HAZIRLANIŞI
Armutları yıkayıp soyduktan sonra küçük küçük doğrayın.
Şekeri tencereye boşaltın. Üzerine su ek edin.
Zencefil, tarçın ve karanfilleri tencereye ekleyin.
Tencereyi ocağa koyun. Şerbetin kaynamasını bekleyin.
Armutları kaynayan şerbete ek edin.
Reçelin çok ziyade köpürmesini önlemek için bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin.
Limon tuzunu bir çay kaşığı suda eritip yarım limon suyuna ek edin. Karıştırıp reçele ekleyin. 2 dakika sonra ocağı kapatın.
Lezzet vermesi için reçele koyulan tarçın, zencefil ve karanfili reçelin içinden çıkarın.
Reçeli kavanozlara boşaltın.
Armut reçeliniz tasarrufa hazır. Afiyet olsun!
- 1 kg armut
- 1,5 kg toz şeker
- 3 su bardağı su
- Zencefil
- 3 adet Karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 1/2 çay kaşığı limon tuzu
- 1/2 limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Armutları yıkayıp soyduktan sonra küçük küçük doğrayın.
Şekeri tencereye boşaltın. Üzerine su ek edin.
Zencefil, tarçın ve karanfilleri tencereye ekleyin.
Tencereyi ocağa koyun. Şerbetin kaynamasını bekleyin.
Armutları kaynayan şerbete ek edin.
Reçelin çok ziyade köpürmesini önlemek için bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin.
Limon tuzunu bir çay kaşığı suda eritip yarım limon suyuna ek edin. Karıştırıp reçele ekleyin. 2 dakika sonra ocağı kapatın.
Lezzet vermesi için reçele koyulan tarçın, zencefil ve karanfili reçelin içinden çıkarın.
Reçeli kavanozlara boşaltın.
Armut reçeliniz tasarrufa hazır. Afiyet olsun!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.