Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Armut Tatlısı (2)

Armut Tatlısı (2)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
6 adet armut
3 su bardağı bal
1 kahve fincanı limon suyu
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI
Armudun kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür Çekirdekleri çıkarılır ve orta kısımları hafifçe oyulur Oyuk kısmı yukarıya gelecek şekilde tepsiye dizilir Diğer tarafta bal bir çay fincanı su ile hafifçe sulandırılır, limon suyu ilave edilir ve armutların çukur kısımlarına doldurulur Üzerine birer küp tereyağı ilave edilir Tarçın ve hindistan cevizi gezdirilir Üzeri bir folyo ile örtülüp, orta hararetli fırında armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir Piştikten sonra folyo çıkarılır, 10 dakika da üstü açık olarak pişirilir Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi, tarçın ilave edilebilir
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt