iltasyazilim
FD Üye
Armut Tatlısı (Birne Helene) Tarifi İçin Malzemeler
*8 adet armut
*1 çay bardağı şeker
*Yarım limon
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Krema üstünü süslemek için
Armut Tatlısı (Birne Helene) Tarifi Yapılışı
Armutlar ikiye bölünüp soyulur ,çekirdekleri çıkartılıp geniş bir tavaya dizilir Üzerine limon suyu, şeker biraz su koyulup orta dereceli ocakta pişirilir, suyunu çekmek üzereyken tarçın serpilir ve biraz daha pişirilir (Armutlar yumuşaması gerekiyor) sonra soğutulup pasta tabağına iki tanesi koyulup krema ve çikolata sosu servis edilir ( Dondurmada çok yakışıyor isteğe bağlı) hazırlanışı on dakika pişme süresi 20 dakika civarı, toplam yarım saat Deneyenlere afiyet olsun
*8 adet armut
*1 çay bardağı şeker
*Yarım limon
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Krema üstünü süslemek için
Armut Tatlısı (Birne Helene) Tarifi Yapılışı
Armutlar ikiye bölünüp soyulur ,çekirdekleri çıkartılıp geniş bir tavaya dizilir Üzerine limon suyu, şeker biraz su koyulup orta dereceli ocakta pişirilir, suyunu çekmek üzereyken tarçın serpilir ve biraz daha pişirilir (Armutlar yumuşaması gerekiyor) sonra soğutulup pasta tabağına iki tanesi koyulup krema ve çikolata sosu servis edilir ( Dondurmada çok yakışıyor isteğe bağlı) hazırlanışı on dakika pişme süresi 20 dakika civarı, toplam yarım saat Deneyenlere afiyet olsun