Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Armut Tatlısı (Doğal Aromalı)

Armut Tatlısı (Doğal Aromalı)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Armut Tatlısı (Doğal Aromalı) Tarifi İçin Malzemeler

*2 tane orta sertlikte armut
*2 tane kivi
*2 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*1 kabuk tarçın
*34 tane Karanfil
*Çeyrek Limon (Ovmak İçin)

Yanında;

*Kaymaklı Dondurma veya Kaymak

Armut Tatlısı (Doğal Aromalı) Tarifi Yapılışı
Öncelikle sapları kalacak şekilde armutlar soyulur alt kısmından çok az düz durması için kesilir limon dilimi ile ovulur üzerine limon sıkılır
Kiviler soyulup rendelenir ve süzgeçten geçirilir suyu çıkartılır
Armutlar su altına tutulur fazka limonu alınır ve tencereye ilk etapta yan yatık şekilde konulur
Üzerine kivi suyu, şeker ve 2 bardak su ilave edilir
Karanfil ve Kabuk Tarçın da konulup ocağa alınır
Kaynamaya başlayınca kısık ateşe getirilir
En ufak gözde en kısık ateşte pişmeye bırakılır
İlk 20 dakika içinde armutlar yumuşamadan 5 dakikada bir denk pişsin diye içinde döndürülür
20 dakikadan sonra bidaha kendi halinde pişmeye bırakılır
15 dk sonra koyulaşmaya başlayınca yavaşça diğer tarafı döndürülebilir heryeri denk şekilde kıvamında olsun, şerbetini alsın diye
Ben 40 ıncı dakikada armutları dikkatlice dik hale getirdim yanları düz şekilde kalsın yapışmasın diye görüntü açısından da daha güzel dursun diye ??
Toplamda 1 saat içinde armutlarımız pişmiş oluyor
45 Dakikadan sonra kontrol altında tutup devamlı bakmak gerekiyor
Armutlarımız pişip şerbeti az kalıp koyulaşınca altını kapatıp dikkatlice servis tabağına alınır
Şerbetinden kaşıkla alınır üzerine gezdirilir
Meyve tatlımız servise hazır
Meyve tatlıları daha mayhoş lezzette olduğu için sade yemekten ziyade yanında dondurma veya Kaymakla çok daha güzel oluyor
Ben hemen yemeyeceğimiz için yanına dondurma koymadım ama siz dondurma veya Kaymakla servis yapıp yeyin derim ama tek başına sade de gayet hafif ve lezzetli
Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin diyorum
Ağzınızın Tadı Daim Olsun
Kolay Gelsin

858,505Konular
982,785Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt