iltasyazilim
FD Üye
Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yumuşak cins armut (Santa Maria cinsi armut ideal)
*3 bardak vişne suyu
*1 bardak toz şeker
*1 tatlı kaşığı pekmez (şart değil)
*34 adet karanfil
*1 silme çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
*Kaymak
*File badem
Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı Armutların kabukları soyulur ve uzunlamasına ortadan bölünerek, bıçak veya kaşık yardımıyla çekirdekli kısımları çıkartılır
Armutlar hariç tüm malzemeler derin bir tencerede kaynatılır Armutlarda eklenir ve 3540 dk kadar kısık ateşte
beraber pişirilir Ağzı kapatılıp soğuyana ve armutlar iyice çekene kadar beklenir
Afiyet olsun
*6 adet yumuşak cins armut (Santa Maria cinsi armut ideal)
*3 bardak vişne suyu
*1 bardak toz şeker
*1 tatlı kaşığı pekmez (şart değil)
*34 adet karanfil
*1 silme çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
*Kaymak
*File badem
Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı Armutların kabukları soyulur ve uzunlamasına ortadan bölünerek, bıçak veya kaşık yardımıyla çekirdekli kısımları çıkartılır
Armutlar hariç tüm malzemeler derin bir tencerede kaynatılır Armutlarda eklenir ve 3540 dk kadar kısık ateşte
beraber pişirilir Ağzı kapatılıp soğuyana ve armutlar iyice çekene kadar beklenir
Afiyet olsun