iltasyazilim
FD Üye
Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet sert armut
*4 tatlı kaşığı bal
*2 tatlı kaşığı şeker
*3 su bardağı vişne suyu
*2 adet cubuk tarcin
Servis için;
*Kaymak
*Ceviz içi
Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı
Armutlarımızı saplarını* koparmadan soyuyoruz Daha sonra armudumuz ayakta durabilsin diye alt kısmı düz olacak şekilde azcık kesiyoruz İçini temizliyoruz ve vişne suyumuzu tarçınımızı tencereye atıyoruz Vişnemiz kaynadıktan sonra armutları tenceremize koyuyoruz üstlerine 3 4 tatlı kaşığı bal gezdiriyoruz ve 2 kaşıkta şeker atıp karıştırıyoruz Armutlarımızı ara ara çeviriyoruz ki her tarafı vişne olsun Armutlarımızın olduğunu anlamak için kürdan batırıyoruz kolayca batıyorsa kürdan tamamdır Armutlarımızı bir kapa alıyoruz ve tencerede kalan vişneyi biraz dolapta bekletip üzerine döküyoruz Üstüne ceviz veya fındık serpip kaymakla servis ediyoruz Çok hafif ve eksili bir tat ki oluyor ben gibi tatlı sevmeyenler için ideal Afiyet olsun
*4 adet sert armut
*4 tatlı kaşığı bal
*2 tatlı kaşığı şeker
*3 su bardağı vişne suyu
*2 adet cubuk tarcin
Servis için;
*Kaymak
*Ceviz içi
Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı
Armutlarımızı saplarını* koparmadan soyuyoruz Daha sonra armudumuz ayakta durabilsin diye alt kısmı düz olacak şekilde azcık kesiyoruz İçini temizliyoruz ve vişne suyumuzu tarçınımızı tencereye atıyoruz Vişnemiz kaynadıktan sonra armutları tenceremize koyuyoruz üstlerine 3 4 tatlı kaşığı bal gezdiriyoruz ve 2 kaşıkta şeker atıp karıştırıyoruz Armutlarımızı ara ara çeviriyoruz ki her tarafı vişne olsun Armutlarımızın olduğunu anlamak için kürdan batırıyoruz kolayca batıyorsa kürdan tamamdır Armutlarımızı bir kapa alıyoruz ve tencerede kalan vişneyi biraz dolapta bekletip üzerine döküyoruz Üstüne ceviz veya fındık serpip kaymakla servis ediyoruz Çok hafif ve eksili bir tat ki oluyor ben gibi tatlı sevmeyenler için ideal Afiyet olsun