iltasyazilim
FD Üye
Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*8 adet armut
*1 su bardağı *toz şeker
*1 su bardağı *su
*Tarçın karanfil
ÜZERİ İÇİN;
*Krem şanti
*1 su bardağı *süt
*Ceviz
Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı Armutların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölüp iç çekirdeklerini çıkartın geniş teflon tencereye armutları dizin Sırasıyla şekerini serpin suyu kabuk tarçını ve karanfili ekleyin Ocağa alın bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar pişmeye bırakın Hafif karamelize olunca altını kapatıp soğumaya bırakın Diğer tarafta soğuk süt ile krem şantisini ayarlayın ve 10 dakika buzdolabında bekletin armutlar soğuyunca üzerlerine birer kaşık krem şanti ekleyip cevizle servis yapın Afiyet olsun
*8 adet armut
*1 su bardağı *toz şeker
*1 su bardağı *su
*Tarçın karanfil
ÜZERİ İÇİN;
*Krem şanti
*1 su bardağı *süt
*Ceviz
Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı Armutların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölüp iç çekirdeklerini çıkartın geniş teflon tencereye armutları dizin Sırasıyla şekerini serpin suyu kabuk tarçını ve karanfili ekleyin Ocağa alın bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar pişmeye bırakın Hafif karamelize olunca altını kapatıp soğumaya bırakın Diğer tarafta soğuk süt ile krem şantisini ayarlayın ve 10 dakika buzdolabında bekletin armutlar soğuyunca üzerlerine birer kaşık krem şanti ekleyip cevizle servis yapın Afiyet olsun