Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Böreği (Pirpeç)

Arnavut Böreği (Pirpeç)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Arnavut Böreği (Pirpeç) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*2 su bardağı su
*Tuz
*Aldığı kadar un

İç harcı için;


*3 yumurta
*Yarım kilo ekşimiş süt
*1*kase çökelek
*1*çay bardağı sıvı yağ

Arası için;


*2 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Arnavut Böreği (Pirpeç) Tarifi Yapılışı Hamuru yoğuruyoruz ve 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz Daha sonra hamuru biri büyük biri ondan azıcık daha küçük olacak şekilde kesiyoruz Hamuru açıyoruz ve hamurun üst kısmının her yerini yağlıyoruz Daha sonra şekilde gösterdiğim gibi hamuru kesiyoruz ve tekrardan katlıyoruz Daha sonra diğer hamuru da açıp yağlayıp kesip katlıyoruz ve iki hamuru 10 dakika tekrardan dinlendirmeye bırakıyoruz Büyük hamuru açıp tepsinin alt kısmına yerleştiriyoruz ve iç harcını ekliyoruz Daha sonra küçük hamuru açıp harcın üstüne yerleştiriyoruz ve şekilde gösterdiğim gibi kenarlardan katlıyoruz Üzerine tereyağı sürüp 240 derece fırında pişiriyoruz Afiyet olsun
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt