iltasyazilim
FD Üye
Arnavut Böreği (Pirpeç) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 su bardağı su
*Tuz
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*3 yumurta
*Yarım kilo ekşimiş süt
*1*kase çökelek
*1*çay bardağı sıvı yağ
Arası için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Arnavut Böreği (Pirpeç) Tarifi Yapılışı Hamuru yoğuruyoruz ve 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz Daha sonra hamuru biri büyük biri ondan azıcık daha küçük olacak şekilde kesiyoruz Hamuru açıyoruz ve hamurun üst kısmının her yerini yağlıyoruz Daha sonra şekilde gösterdiğim gibi hamuru kesiyoruz ve tekrardan katlıyoruz Daha sonra diğer hamuru da açıp yağlayıp kesip katlıyoruz ve iki hamuru 10 dakika tekrardan dinlendirmeye bırakıyoruz Büyük hamuru açıp tepsinin alt kısmına yerleştiriyoruz ve iç harcını ekliyoruz Daha sonra küçük hamuru açıp harcın üstüne yerleştiriyoruz ve şekilde gösterdiğim gibi kenarlardan katlıyoruz Üzerine tereyağı sürüp 240 derece fırında pişiriyoruz Afiyet olsun
*2 su bardağı su
*Tuz
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*3 yumurta
*Yarım kilo ekşimiş süt
*1*kase çökelek
*1*çay bardağı sıvı yağ
Arası için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Arnavut Böreği (Pirpeç) Tarifi Yapılışı Hamuru yoğuruyoruz ve 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz Daha sonra hamuru biri büyük biri ondan azıcık daha küçük olacak şekilde kesiyoruz Hamuru açıyoruz ve hamurun üst kısmının her yerini yağlıyoruz Daha sonra şekilde gösterdiğim gibi hamuru kesiyoruz ve tekrardan katlıyoruz Daha sonra diğer hamuru da açıp yağlayıp kesip katlıyoruz ve iki hamuru 10 dakika tekrardan dinlendirmeye bırakıyoruz Büyük hamuru açıp tepsinin alt kısmına yerleştiriyoruz ve iç harcını ekliyoruz Daha sonra küçük hamuru açıp harcın üstüne yerleştiriyoruz ve şekilde gösterdiğim gibi kenarlardan katlıyoruz Üzerine tereyağı sürüp 240 derece fırında pişiriyoruz Afiyet olsun