Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Böreği

Arnavut Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
MALZEMELER
500 gr un
½ çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı

İç harcı için;
1 demet pazı
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yufka açmak için;
1 tatlı kaşığı nişasta


HAZIRLANIŞI
Önce pazıları iyice yıkayıp, sapların ucun kesin ve saptaki zarı alın Sonra ince ince doğrayarak tuzla ovun Üzerine karabiber, rendelenmiş kuru soğan, küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın Börek harcı hazır

Şimdi hamuru hazırlayın Önce unu düz bir zemine alarak ortasını havuz gibi açın İçine ılık su, tuz ve sıvıyağ koyun Kenardan unları içeriye doğru atarak iyice hamuru yoğurun Bir kenarda 20 dakika dinlenmeye alın Dinlenen hamurdan 18 tane küçük bezeler yapın Küçük bir tepsiyi yağlayın 9 bezeyi aralarına nişasta serpiştirerek oklavayla açın Her yufkanın üzerini erittiğiniz tereyağıyla yağlayın Dokuzuncu yufkanın üzerine pazılı harcı yayın Kalan yufkaları da aynı biçimde nişastayla açıp, yağlayarak üst üste yerleştirin

Kalan erimiş tereyağına yumurta katarak karıştırın Böreğin en üstüne bu karışımı sürerek, 180 dereceye ayarlanmış fırına alın 30 dakika pişirip, sıcak servis yapın

Yemekçinin notu: Bu böreği kıymalı olarak da yapabilirsiniz
 
858,507Konular
982,875Mesajlar
33,084Kullanıcılar
egoesraSon üye
Üst Alt