Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Böreği

Arnavut Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*6 su bardağı un
*2 yemek kaşığı
*Üzüm sirkesi
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 su bardağı su

Yufka yağlamak için :


*1, 5 su bardağı
*Zeytinyağı (Arzuya göre eritilmiş tereyağı)

Ispanaklı iç harcı;


*Temizlenmiş 1 kilo kadar ıspanak
*1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;


*3 yemek kaşığı tereyağ

Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Unu derin bir karıştırma kabına alıyoruz Kenar kısımlarına tuz serpip orta kısmını parmak uçlarınızla havuz gibi açın Üzüm sirkesi, zeytinyağı eklediğiniz su ilavesiyle kenarlarda kalan unu ortaya alıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz Yoğurduğumuz hamuru oda sıcaklığın da 30 dakika kadar dinlendiriyoruz Böreğin iç harcı için de; Temizlediğimiz ıspanakları ince şekilde doğruyoruz Dinlenmiş hamurumuzu on üç parçaya bölüyoruz ve merdaneyle unlanmış tezgaha tabak büyüklüğünde açıyoruz Üzerlerine zeytinyağı sürüp oklava yardımıyla biraz büyük şekilde ince açtığınız yufkaları 6’lı ve 7’li sekilde üst üste diziyoruz Yağlanmış fırın tepsisinin tabanına 6 kat yufkadan oluşan hamur katını seriyoruz Hazırladığınız ıspanaklı iç harcı eşit olarak dağıtıyoruz Üzerini 7 kat yufkadan oluşan hamur katıyla dikkatli bir şekilde kapatıyoruz Hazırladığınız böreğin üzerine zeytinyağıyla çırpılmış yoğurt sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 4045 dakika kadar pişirin
?? Afiyet Olsun ??
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt