iltasyazilim
FD Üye
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*6 su bardağı un
*2 yemek kaşığı
*Üzüm sirkesi
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 su bardağı su
Yufka yağlamak için :
*1, 5 su bardağı
*Zeytinyağı (Arzuya göre eritilmiş tereyağı)
Ispanaklı iç harcı;
*Temizlenmiş 1 kilo kadar ıspanak
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
*3 yemek kaşığı tereyağ
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Unu derin bir karıştırma kabına alıyoruz Kenar kısımlarına tuz serpip orta kısmını parmak uçlarınızla havuz gibi açın Üzüm sirkesi, zeytinyağı eklediğiniz su ilavesiyle kenarlarda kalan unu ortaya alıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz Yoğurduğumuz hamuru oda sıcaklığın da 30 dakika kadar dinlendiriyoruz Böreğin iç harcı için de; Temizlediğimiz ıspanakları ince şekilde doğruyoruz Dinlenmiş hamurumuzu on üç parçaya bölüyoruz ve merdaneyle unlanmış tezgaha tabak büyüklüğünde açıyoruz Üzerlerine zeytinyağı sürüp oklava yardımıyla biraz büyük şekilde ince açtığınız yufkaları 6’lı ve 7’li sekilde üst üste diziyoruz Yağlanmış fırın tepsisinin tabanına 6 kat yufkadan oluşan hamur katını seriyoruz Hazırladığınız ıspanaklı iç harcı eşit olarak dağıtıyoruz Üzerini 7 kat yufkadan oluşan hamur katıyla dikkatli bir şekilde kapatıyoruz Hazırladığınız böreğin üzerine zeytinyağıyla çırpılmış yoğurt sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 4045 dakika kadar pişirin
?? Afiyet Olsun ??
*6 su bardağı un
*2 yemek kaşığı
*Üzüm sirkesi
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 su bardağı su
Yufka yağlamak için :
*1, 5 su bardağı
*Zeytinyağı (Arzuya göre eritilmiş tereyağı)
Ispanaklı iç harcı;
*Temizlenmiş 1 kilo kadar ıspanak
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
*3 yemek kaşığı tereyağ
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Unu derin bir karıştırma kabına alıyoruz Kenar kısımlarına tuz serpip orta kısmını parmak uçlarınızla havuz gibi açın Üzüm sirkesi, zeytinyağı eklediğiniz su ilavesiyle kenarlarda kalan unu ortaya alıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz Yoğurduğumuz hamuru oda sıcaklığın da 30 dakika kadar dinlendiriyoruz Böreğin iç harcı için de; Temizlediğimiz ıspanakları ince şekilde doğruyoruz Dinlenmiş hamurumuzu on üç parçaya bölüyoruz ve merdaneyle unlanmış tezgaha tabak büyüklüğünde açıyoruz Üzerlerine zeytinyağı sürüp oklava yardımıyla biraz büyük şekilde ince açtığınız yufkaları 6’lı ve 7’li sekilde üst üste diziyoruz Yağlanmış fırın tepsisinin tabanına 6 kat yufkadan oluşan hamur katını seriyoruz Hazırladığınız ıspanaklı iç harcı eşit olarak dağıtıyoruz Üzerini 7 kat yufkadan oluşan hamur katıyla dikkatli bir şekilde kapatıyoruz Hazırladığınız böreğin üzerine zeytinyağıyla çırpılmış yoğurt sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 4045 dakika kadar pişirin
?? Afiyet Olsun ??