iltasyazilim
FD Üye
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*34 tane kuru soğan
*34 patlıcan
*250 gram dana kıyma
*3tane domates
*1 5 yemek kaşığı salça
*45 kg ya yaklaşık un
*Aldığı kadar su
*Tuz, karabiber, sıvı yağ
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba hayırlı günler
Öncelikle hamuru yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz Ardından kuru soğanı rondoda çekiyoruz Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda biraz bekletiyoruz Ardından domatesin kabuklarını soyup küçük küçük küp küp doğruyoruz İçine kıymayı da ekleyip suyunu süzdüğümüz patlıcanları da ekleyip ocakta domateslerle patlıcanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz Baharatlarını, tuzunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıp kenarda dinlenmeye bırakın Biz 10 beze altına 9 beze de üstüne hamur kullandık (tepsinize göre ayarlayabilirsiniz) hamuru oklavayla güzelce açıp yağılı yuvarlak tepsiye elinizle açarak koyun her arasına sıvı yağ sürün 10 hamur üst üste gelince o hamurların hepsini birlikte açınız tepsiye yerleştirip soğuyan kıymalı harcımızı da döküp güzelce yayalım Üzerine 9 tane açılmış hamuru da yerletirip kenarlarını cimdik cimdik kıvıralım Yuvarlak davul fırında 40 45 dakika kadar pişirelim Mutfak makasıyla kesip servise hazır edelim (yanında dilimlenmiş biber turşusu çok güzel gidiyor Biraz zahmetli olduğundan biz 3 kişi birden yaptık
Deneyeceklere afiyet olsun
*
*
*
*
*34 tane kuru soğan
*34 patlıcan
*250 gram dana kıyma
*3tane domates
*1 5 yemek kaşığı salça
*45 kg ya yaklaşık un
*Aldığı kadar su
*Tuz, karabiber, sıvı yağ
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba hayırlı günler
Öncelikle hamuru yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz Ardından kuru soğanı rondoda çekiyoruz Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda biraz bekletiyoruz Ardından domatesin kabuklarını soyup küçük küçük küp küp doğruyoruz İçine kıymayı da ekleyip suyunu süzdüğümüz patlıcanları da ekleyip ocakta domateslerle patlıcanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz Baharatlarını, tuzunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıp kenarda dinlenmeye bırakın Biz 10 beze altına 9 beze de üstüne hamur kullandık (tepsinize göre ayarlayabilirsiniz) hamuru oklavayla güzelce açıp yağılı yuvarlak tepsiye elinizle açarak koyun her arasına sıvı yağ sürün 10 hamur üst üste gelince o hamurların hepsini birlikte açınız tepsiye yerleştirip soğuyan kıymalı harcımızı da döküp güzelce yayalım Üzerine 9 tane açılmış hamuru da yerletirip kenarlarını cimdik cimdik kıvıralım Yuvarlak davul fırında 40 45 dakika kadar pişirelim Mutfak makasıyla kesip servise hazır edelim (yanında dilimlenmiş biber turşusu çok güzel gidiyor Biraz zahmetli olduğundan biz 3 kişi birden yaptık
Deneyeceklere afiyet olsun
*
*
*
*